POLI IAŞI – CFR CLUJ 0-1. Ţucudean, gol de trei puncte în ultimele secunde de joc

CFR Cluj a câștigat primul meci din 2019, scor 1-0 la Iași, grație unui gol marcat de George Țucudean în prelungirile partidei. Moldovenii au jucat în superioritate din minutul 17, când Juan Culio a fost eliminat după un fault dur la Ionuț Cioinac. 

23 feb. 2019, 18:41
POLI IAŞI – CFR CLUJ 0-1. Ţucudean, gol de trei puncte în ultimele secunde de joc

UPDATE: Formaţia CFR Cluj a câştigat, scor 1-0, meciul disputat, sâmbătă, în deplasare, în compania echipei Poli Iaşi, în etapa a XXV-a a Ligii I. CFR a jucat în inferioritate numerică din minutul 17.

Ţucudean a marcat cu exteriorul în ultimul minut al jocului.

Din minutul 17, CFR Cluj a jucat în inferioritate numerică , după eliminarea lui Culio, pentru cumul de cartonaşe.

Poli Iaşi: Peralta – Rus, Gardoş, Frăsinescu, Sin – Mihalache (Sanoh ’74), Cioinac – Platini, Petre (Burlacu ’80), Zaharia (Nascimento ’60) – Garros.Antrenor: Flavius Stoican

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Lang, Mureşan, Camora – Djokovic, Bordeianu (Hoban ’86), Culio – Deac, Costache (Ţucudean ’90), Păun (Moutinho ’65). Antrenor: Alin Minteuan

Cartonaşe galbene: Gardoş ’81, Burlacu ’90 / Culio ‘6, ’17, Deac ’43, Moutinho ’88, Camora ’88

Cartonaş roşu: Culio ’17

Arbitri: Iulian Călin – Marius Nicoară, Marius Badea – Iulian Dima

Observatori: Vasile Bratu, Ion Craiu


POLI IAŞI – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV: Poli Iaşi-CFR Cluj se joacă în acestă seară, de la ora 20:00, şi va fi în direct pe Digi Sport 1 şi pe siteul digisport.ro pentru abonaţii RCS-RDS. Este un meci pe viaţă şi pe moarte între cele două echipe pentru că niciuna dintre ele nu-şi permite nici o jumătate de pas greşit dacă vrea să nu rateze obiectivul propriu. Cu 3 puncte, ieşenii şi-a mări şansele la play-off, motiv pentru care conducerea a promis recompense foarte mari.

UPDATE: La Iași, unul dintre liderii din vestiar, Emmanuel Culio, a fost eliminat după numai 17 minute. Mijlocașul argentinian a reușit „performanța” de a încasa două cartonașe galbene în startul partidei de la Iași.

În minutul 6, Culio a văzut primul cartonaș galben după ce l-a faultat pe Mihalache, la mijlocul terenului. În minutul 17, Culio a intrat cu talpa, tot la mijlocul terenului, la Cioinac, iar arbitrul Iulian Călin nu a avut nicio ezitare în a-i arăta al doilea cartonaș galben și, implicat, pe cel roșu.

Dacă bat CFR-ul, cei de la Poli Iaşi vor lua câte 1.000 de euro şi pot ajunge la bonusuri cumulate de 20.000 de euro dacă ajung în play-off!

Poli Iaşi-CFR Cluj LIVE VIDEO. Un ieşean poate ajunge să primească 20.000 de euro

În acest an, s-a anunţat că bonusurile de victorie ale elevilor lui Stoican urcă de la 600 de euro, cum a fost în 2018, la o mie de euro de succes. Primele urmau să fie achitate în două tranşe. Jumătate după meciuri, jumătate dacă se atinge obiectivul, adică o clasare între primele 6 echipe la finalul sezonului regulat.

Regula a fost respectată după succesul cu Gaz Metan Mediaş, când ieşenii au primit 500 de euro. Apoi, după victoria de la Ovidiu, cu Viitorul, prima promisă a fost de 700 de euro, iar acum a crescut din nou.

Dacă Poli va ajunge în play-off, un titular ar putea să încaseze circa 20 000 de euro! Jumătate din primele de rezultat şi încă 10 000 de euro ca bonus de obiectiv.

POLI IAŞI – CFR CLUJ LIVE. În aşteptarea lui Dan Petrescu, CFR va încerca să câştige cu Minteuan pe bancă

Pentru ardeleni este primul meci după demiterea intempestivă a lui Toni Conceicao, la începutul acestei săptămâni. Înlocuitorul său este Alin Minteuan, cu care a lucrat inclusiv Conceicao şi despre care a avut numai cuvinte de laudă.

În aşteptarea lui Dan Petrescu, care încă nu şi-a lămurit situaţia în China, Minteuan va încerca să păstreze intacte şansele la titlu, după ce startul din 2019 a semănat cu un dezastru pentru CFR: 1-1 cu Hermannstadt şi Astra, 0-2 cu Universitatea Craiova.

Echipe probabile

Poli Iaşi:
Mino – Bosoi, Gardoş, Frăsinescu, Sin – Cioinac, Mihalache, Zaharia, Platini, Burlacu – Garros.
Antrenor Flavius Stoican

CFR Cluj
Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – A. Ioniţă, Djakovic, Culio – Deac, Ţucudean, Păun
Antrenor Alin Minteuan.

Poli Iaşi – CFR Cluj LIVE VIDEO, sâmbătă de la ora 20:00. Minteuan debutează pe banca liderului

Campioana României s-a despărţit în această săptămână de antrenorul portughez Antonio Conceicao, după un început de an foarte modest. Antonio Conceicao a preluat-o pe CFR Cluj în iulie 2018 şi a condus-o de pe bancă în 24 de partide, bifând 13 victorii, 7 remize şi 4 înfrângeri.

CFR Cluj are un nou antrenor

Teoretic, CFR se va baza de aici încolo pe serviciile lui Alin Minteuan, un ”om de-al casei” aşa cum e el descris de oficialii clubului. „În acest moment, conducătorii echipei CFR Cluj nu poartă discuţii cu niciun tehnician pentru a prelua banca formaţiei noastre. Alin Minteuan este antrenorul interimar al echipei şi ar putea rămâne pe banca CFR-ului până la finalul sezonului, dacă echipa va fi în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite”, se arată într-un comunicat oficial emis de clubul CFR Cluj. Alin Minteuan a fost antrenorul echipei secunde a CFR-ului în acest sezon, după ce în trecut a mai lucrat ca antrenor secund la prima echipă, dar şi ca „principal”, în sezonul 2010-2011, când a asigurat interimatul după plecarea lui Sorin Cîrţu.

 

Minteaun a preluat echipa, dar tehnicianul clujean nu ştie dacă va continua pe banca CFR-ului. Categoric însă, fostul fotbalist al clujenilor se va afla pe banca tehnică în deplasarea de la Iaşi.

  • POLI IAŞI – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV

CFR este în continuare lider, cu 3 puncte peste U Craiova şi FCSB. Dar lucrurile au început să arate rău pentru campioni care nu mai câştigă de trei runde. Ieşenii sunt pe locul 8, dar speră la playoff. Sunt la egalitate de puncte cu Viitorul (locul 7) şi la 1 punct de playoff (Botoşani este pe locul 6).

Pe teren propriu, formaţia lui Stoican nu a mai pierdut din noiembrie, când în Copou s-a impus vicecampioana, FCSB. Clujenii în schimb au o singură înfrângere în deplasare în ultimele 5 jocuri, înfrângere suferită chiar în derby-ul cu U Craiova. Doar 6 goluri a încasat CFR Cluj în cele 12 meciuri jucate pe teren străin, semn că defensiva funcţionează perfect atunci când CFR joacă în afara Clujului.

  • POLI IAŞI – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV

Pe teren propriu, Poli Iaşi are 5 victorii şi 4 înfrângeri, echipa lui Stoican adunând 18 puncte. Doar 14 goluri au marcat ieşenii în duelurile de pe teren propriu, în timp ce CFR în deplasare a punctat de 19 ori. În partida tur de la Cluj, CFR s-a impus cu 1-0 printr-un gol marcat de Andrei Mureşan. La ultimul joc direct dintre cele două formaţii la Iaşi, Poli şi CFR au terminat la egalitate 1-1. Ultima victorie a campioanei pe terenul moldovenilor datează din august 2018, atunci când CFR s-a impus cu scorul de 2-0 prin reuşitele lui Culio şi Hoban. La CFR, antrenor atunci era Dan Petrescu, cel despre care se spune că ar putea reveni în Gruia în perioada următoare: ”Sunt copilul CFR-ului, aici am crescut, nu putem să dăm asta la o parte, voi răspunde întotdeauna prezent când mi se va cere. Mă uit stânga, dreapta, nu-l văd acum (n.r. pe Dan Petrescu), nu ştiu ce să zic. Dacă vine, vine, a mai fost aici, eu am discutat cu el, cu toţi antrenorii care au fost aici am avut o colaborare bună, este un campion şi ca jucător, şi ca antrenor. Mă întrebaţi pe mine de Dan Petrescu…”, a declarat Minteuan în conferinţa de presă susţinută înainte de meciul cu Politehnica Iaşi. 

  • POLI IAŞI – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT TELEKOM SPORT LOOK TV

Tot el a continuat: ”Situaţia e bună, ţinând cont că suntem pe primul loc, la 3 puncte de următoarele locuri. E o nouă provocare pentru mine, sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Sunt toate aşa, în pripă, dar totuşi o săptămână am avut suficient timp, i-am mai urmărit şi în alte jocuri, oarecum îi cunosc pe cei de la Iaşi. Noi vom merge acolo să ne facem treaba, să încercăm să câştigăm acest joc. Va fi greu, ţinând cont şi de teren, de condiţiile climaterice, dar vom face tot posibilul” a mai spus noul antrenor al CFR-ului despre partida cu Poli de la Iaşi.

Una dintre primele măsuri luate de Alin Minteaun de la numirea sa la CFR a fost schimbarea căpitanului. Mario Camora, cel mai vechi jucător din lotul campioanei României a fost schimbat din acest rol cu Ciprian Deac

  • LIVE VIDEO Poli Iaşi – CFR Cluj sâmbătă de la 20:00 la Telekom Sport 1

”Eu sunt  de părere că un antrenor trebuie să aibă continuitate, mai ales că el a demonstrat că poate duce echipa pe primul  loc. Mi se pare destul de dificil să fii în locul lui şi sa accepţi că vei fi schimbat. Cel mai important este să îţi faci un contract astfel încât să nu se gândească cineva peste noapte că vrea să te demită. Eu, întradevăr, nu pun preţ pe lucrul acesta, chiar dacă la un moment dat o să am de suferit. Vreau ca după această victorie să rămânem echilibraţi şi să ne gândim la următorul meci. Spun după această victorie pentru că vom face totul pentru a o obţine” a spus şi Flavius Stoican înainte de partida contra echipei campioane.