Poli Timişoara, mesaj emoţionant după moartea lui Adi Bărar. „Să le cânţi şi îngerilor despre noi!” VIDEO

Poli Timişoara, club care evoluează în Liga 2, a transmis un mesaj prin care îşi exprimă regretul faţă de decesul lui Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, care a cântat şi imnul echipei de pe Bega.

08 mart. 2021, 13:19
Poli Timişoara, mesaj emoţionant după moartea lui Adi Bărar. „Să le cânţi şi îngerilor despre noi!” VIDEO

Poli Timişoara, mesaj emoţionant după decesul lui Adi Bărar. „Cu mare tristeţe vă informăm că omul care ne-a cântat imnul, fondatorul trupei Cargo, Adi Bărar, a plecat de astăzi dintre noi. Să le cânţi şi îngerilor despre noi! Condoleanţe familiei, apropiaţilor şi prietenilor. RIP”, este mesajul transmis de Poli Timişoara pe Facebook.

Poli Timişoara, mesaj emoţionant după decesul lui Adi Bărar

Adi Bărar, fondator al trupei rock Cargo, a murit, luni, la vârsta de 61 de ani. Pe 25 februarie a fost anunţat că liderul şi fondatorul formaţiei rock Cargo a fost confirmat cu Covid-19 şi internat în stare gravă pe Secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara. El avea şi unele afecţiuni mai vechi.

Medic ATI face lumină în cazul decesului lui Adi Bărar, liderul Cargo: A făcut o formă severă a virusului, plămânii erau afectați în proporție de 90%

Cargo a fost înfiinţată în Timişoara, în 1985, în formula: Adi Bărar (chitară), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). După mai multe schimbări de componenţă, Leo Iorga a fost cooptat ca solist. El a făcut parte din trupă până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu, poreclit „Kempes”, a câştigat concursul organizat pentru postul de solist.

În 1992, Cargo a lansat albumul de debut, „Povestiri din gară”, care cuprinde nouă piese. Componenţa trupei a suferit, în continuare, modificări. În 1995, a apărut al doilea material discografic – „Destin”. La puţin timp după lansare, Kempes a avut un accident de motocicletă, în care a fost rănit grav. Recuperarea lui a fost lungă şi anevoioasă, însă a revenit pe scenă alături de trupă, fiind acompaniat de vocea lui Adrian Igrişan (poreclit “Baciul”). În 1998, grupul a lansat albumul „Ziua vrăjitoarelor” şi o broşură intitulată „Jurnal de bord”, care cuprinde textele tuturor cântecelor şi biografia oficială a trupei. În 2002, Ovidiu Ioncu “Kempes” a plecat în Australia, vocea principală fiind preluată de Adrian Igrişan. Doi ani mai târziu, în decembrie 2004, Cargo a lansat albumul „Spiritus Sanctus”, urmat, în 2007, de „XXII”, care include cele mai cunoscute piese ale trupei, înregistrate de data aceasta cu Igrişan. În 2015, membrii trupei Cargo au primit Ordinul Cultural în Grad de Cavaler de la preşedintele Klaus Iohannis – „pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical” – şi au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara.

Ultimul mesaj public al lui Adi Bărar, înainte să treacă în neființă: ”Zilele trec, dar noptile-s de coșmar”. Fondatorul trupei Cargo a murit la 61 de ani

Din grup fac parte în prezent Adrian „Baciu” Igrişan (voce/ chitară), Tavi Pilan (tobe), Ionuţ Cârjă (clape) şi Alin Achim (bas).


loading...