Vești proaste pentru români. Polițele RCA au ajuns să coste în 2022 cât două rate la un apartament

Nici polițele RCA nu fac rabat de la scumpiri și au ajuns să fie considerate un adevărat lux mai ales dacă vine vorba despre cele cu decontare directă.

17 feb. 2022, 21:14
Vești proaste pentru români. Polițele RCA au ajuns să coste în 2022 cât două rate la un apartament

Polițele RCA au ajuns să coste în 2022 cât două rate la un apartament.  Tinerii scot din buzunar și 2.000 de lei, echivalentul a două rate de apartament. Cei mai mulți nu își mai permit să facă o asigurare, deși i-ar scăpa de multe bătăi de cap.

Vești proaste pentru români. Polițele RCA au ajuns să coste în 2022 cât două rate la un apartament

Polița cu decontare directă, în cazul unui șofer care are 30 de ani, a ajuns să coste 2.000 de lei pentru un an. Asta înseamnă de trei ori mai mult decât începutul anului trecut. Astfel de polițe sunt mai scumpe, în general, pentru că ne scutesc de drumuri suplimentare față de un RCA normal.

”Costurile variază între câteva zeci de lei și câteva sute de lei, în funcție de criteriile pe care le are fiecare asigurător”, spune Ștefan Ichim, consultant industria auto asigurări, potrivit antena3.ro.

”Daca am încheiat asigurarea cu decontare directă, ma ajuta sa îmi recuperez banii in momentul in care sunt lovit de altcineva”, spune și Daniel Apostol, director de comunicare Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În caz de accident, șoferul mașinii lovite nu mai așteaptă după firma de asigurări a celui vinovat, ci merge direct la service să își repare autoturismul prin intermediul propriei polițe. Astfel economisește timp, pentru că nu mai trebuie întocmit un dosar de daună iar mașină este reparată mai rapid.

Citește și: UPDATE Preşedintele Iohannis participă joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul UE – Uniunea Africană: ne confruntăm şi cu provocări acute de securitate în Vecinătatea Estică
”E aceeași procedură care e și daca venea cu asigurarea vinovatului, numai că se deschide dosarul de daună pe asigurarea ta.

Se poate repara cu decontare directa. E mult mai bine pentru oameni. Daca au asigurare cu decontare directa își pot repara mașina pe asigurarea lor, fără sa fie nevoiți sa aștepte după asigurarea celui care l-a lovit”, spune Marius Cristian Ghiță, manager service auto.

Citește și: Pensii 2022. Anunțul pe care trebuie să îl știe orice român! Cum se calculează impozitul pe pensii și contribuția la asigurările de sănătate! Datele care schimbă tot!