Poliţia a arestat un individ care voia să îl asasineze pe primul ministru

Poliţia regională catalană (Mossos d'Esquadra) a confirmat joi că a arestat un bărbat în vârstă de 63 de ani care intenţiona să-l împuşte pe premierul spaniol, Pedro Sanchez.

08 nov. 2018, 14:56
Poliţia a arestat un individ care voia să îl asasineze pe primul ministru

Mossos d’Esquadra a anunţat arestarea într-un „tweet”. „La Terrassa (aproape de Barcelona) a fost arestat un bărbat care intenţiona să-l ucidă pe premierul spaniol. Bărbatul arestat, care avea un arsenal de arme acasă, este în închisoare”. se arată în mesajul postat pe Twitter.

Arestarea a avut loc pe 19 septembrie după ce Poliţia regională catalană a fost avertizată de un membru al unui grup de chat „Whatsapp” că deţinutul lansase ameninţări împotriva lui Sanchez şi a cerut sprijin logistic pentru planul său.

Bărbatul arestat, care a comentat, de asemenea, că este dispus să se „sacrifice pentru Spania”, a fost plasat în arest preventiv.

Citeşte şi Alertă de securitate în Spania: Gara Atocha din Madrid, evacuată. Circulaţia trenurilor de mare viteză AVE a fost întreruptă

El este descris drept membru al unei gărzi de securitate expert în armament, în vârstă de 63 de ani şi adept al unui ideologii de extremă dreapta. Mass-media spaniole au confirmat că suspectul deţinea la locuinţa sa 16 arme de foc, între care puşti de mare putere.

Motivul aparent pentru a-l ucide pe Sanchez a fost „răzbunarea” pentru planurile guvernului socialist de a muta mormântul generalului Francisco Franco din Valle de los Caidos, la nord de Madrid.

Sursele guvernamentale au subliniat faptul că ”securitatea lui Sanchez nu a fost niciodată în pericol să fie compromisă „.