Poliţia a confiscat vile de lux construite ilegal. La razii au participat 600 de poliţişti. Primăriţa este implicată

Poliţia italiană a confiscat marţi opt vile de lux construite ilegal la Roma de către cel mai faimos şi puternic clan mafiot în cursul unor razii la care au participat aproximativ 600 de poliţişti, relatează agenţia Reuters.

20 nov. 2018, 14:45

Primăriţa Romei, Virginia Raggi, care a urmărit operaţiunea întreprinsă împotriva clanului mafiot Casamonica, a afirmat că vilele vor fi demolate până la sfârşitul acestui an.

”Astăzi este o zi istorică pentru oraşul Roma şi pentru locuitorii ei”, a declarat Raggi, membră a Mişcării Cinci Stele (M5S, anti-establishment) care a fost criticată pentru că nu a făcut mai mult pentru capitală.

”Punem capăt unor ani de zile de ilegalităţi şi transmitem un mesaj puternic clanului Casamonica”, a afirmat primăriţa Romei, precizând că unele dintre vile au fost construite în zone de interes arheologic, potivit Agerpres.

Citeşte şi Papa Francisc, mesaj dur către mafioţi. „Defăimaţi numele lui Dumnezeu…”

După ani de zile în care a acţionat din umbră, clanul mafiot a atras atenţia publicului odată cu funeraliile de lux organizate pentru unul dintre şefii săi în 2015. Dintr-un elicopter au fost aruncate petale de trandafir asupra rudelor îndoliate în timp ce pe posterele atârnate la balcoanele unei bazilici din oraş se putea citi: ”Ai cucerit Roma, acum cucereşti paradisul”, potrivit Agerpres

Clanul Casamonica a fost asociat cu infracţionalitatea în cartierele din sud-estul Romei timp de mai multe decenii, dar funeraliile au provocat o reacţie puternică din partea politicienilor, care au cerut un asalt legal total împotriva clanului.

În iulie, 33 de membri ai grupării au fost arestaţi în cursul unor razii în legătură cu proprietăţile de prost gust.