SCANDAL OLIMPIC. Poliţia a găsit la COSR şi la sediul firmei furnizoare 1.200 de echipamente posibil CONTRAFĂCUTE

Polițiștii au ridicat, vineri, documente de la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și au făcut percheziții la o firmă din Capitală, existând suspiciuni că echipamentele care au ajuns la sportivii ce ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafăcute, au declarat surse judiciare.

12 aug. 2016, 10:35
SCANDAL OLIMPIC. Poliţia a găsit la COSR şi la sediul firmei furnizoare 1.200 de echipamente posibil CONTRAFĂCUTE

UPDATE: În urma percheziţiilor care au avut loc vineri la firma care a furnizat echipamentul destinat sportivilor de la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 poliţiştii au găsit 180 de echipamente sportive la COSR şi alte aproximativ 1.000 la sediul firmei ce a furnizat echipamentele care le-au creat probleme sportivilor, fiind ridicate şi mai multe documente legate de tranzacţiile comerciale cu astfel de produse, au arătat pentru News.ro surse apropiate anchetei. Potrivit aceloraşi surse, există şi alte firme şi cluburi sportive care au achiziţionat astfel de echipamente sportive. De asemenea, în urma percheziţiilor de vineri au fost ridicate şi documente legate de achiziţiile acestor articole sportive susceptibile de a fi contrafăcute.

Poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut, vineri dimineaţă, trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediul social şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale Pax Creative Sports, specializată în comerţ cu articole sportive.

Poliția Română a anunțat că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române au efectuat percheziții la o firmă bănuită de comerț cu articole sportive contrafăcute și alte trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti și a județului Ilfov.

Citeşte şi OLIMPIADĂ. Mergea şi Tecău joacă azi pentru aur la JO 2016. Programul de vineri al românilor

Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat și derulat relații contractuale cu autorități contractante din domeniul activităților sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute.

Citeşte şi Scandal la Olimpiadă. Antrenorul Germaniei îi acuză de dopaj pe halterofilii români

Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracțiunilor de contrafacere a unei mărci și punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București„, se arată într-un comunicat.

Citeşte şi OLIMPIADA 2016. Echipajul feminin de 8 plus 1 al României, calificat în finală

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de firma Pax Creative Sports. Ea a fost înfiinţată în 2010 şi are ca obiect principal de activitate „comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei„. Firma are doi asociaţi, Viorel Andreesu şi Ion Zamfirescu, iar administrator este Ion Zamfirescu.  

Gazeta Sporturilor a relatat că echipamentul sportivilor români din lotul olimpic, realizat de firma Kappa, este de proastă calitate, că pantalonii s-au descusut, iar culoarea rămâne imprimată pe piele.