Poliţia a refuzat să caute o minoră dispărută de acasă. „Ne-a zis că dacă îl mai deranjăm ne amendează”

Acuzaţii grave la adresa poliţiştilor din Vaslui. O mamă disperată că fiica ei de 13 ani a dispărut de acasă de o săptămână susţine că poliţişti n-au mişcat un deget ca să o găsească. Femeia a depus sesizare, dar agenţii au mers să o caute abia după două zile. Mai mult i-ar fi spus femeii, care a devenit insistentă, că îi deranjează cu acest caz.

26 sept. 2014, 06:42

Minora Andreea Nitoi a dispărut de la domiciliu vinerea trecută, scrie vremeanoua.ro. Conform mamei acesteia, familia stia că fata avea o relatia cu un individ pe nume Vasile Negrescu în vârstă de 18 ani. Mama si surorile minorei au declarat că au încercat de mai multe ori să pună capăt acestei relatii având în vedere faptul că fata are doar 13 ani, iar băiatul este mult mai mare si cu un anturaj dubios. De aceea în momentul în care s-au adresat politistilor au spus si unde ar putea fi găsită minora.

Citeşte şi „Ştiu unde se află Elodia, iar fata găsită moartă în Retezat a fost ucisă”. Vezi cine face aceste afirmaţii

„Nouă ne-a fost frică să mergem în casa acestor oameni. Sunt mai multi tigani care locuiesc acolo si ne-au amenintat. Marti am depus plângere si am spus unde poate fi găsită fata. Miercuri am sunat si am rugat politistii să meargă cu noi la familia unde se află fata. Am sunat de mai multe ori, dar un politist ne-a zis că dacă îl mai deranjăm ne amendează”, a declarat mama fetei dispărute.

Politistii s-au trezit brusc când au aflat că „presa” este pe fir

La aproape o săptămână de la disparitia fetei si la două zile după ce Politia a fost sesizată, un echipaj a catadixit să se deplaseze până la locuinta în care se bănuia că se află minora. N-ar fi făcut acest efort dacă mama fetei nu ar fi luat la rând redactiile de ziar din Vaslui. Abia atunci când au aflat că ziaristii se interesează de caz, politistii s-au prezentat la locuinta lui Vasile Negrescu. Prea târziu, minora nu se mai afla acolo. După vizita politistilor, mama fetei a primit un telefon de la minoră. „Mi-a zis că e la Iasi si că pleacă la Suceava si la Cluj si să nu o ma caut”, a declarat aceasta.

Citeşte şi Tânără răpită, violată şi ţinută în zgardă timp de două luni

„Politistii si-au bătut joc de noi”

„Politistii ne-au spus că fata nu vrea să vină acasă. De fapt, sunt sigură că nici nu s-au interesat de soarta ei. Până la urmă este un copil. A fost influentată de acea familie de tigani. Ne este frică pentru că stim că se ocupă cu lucruri necurate, corup fete si le pun să se prostitueze. Le-am spus asta si politistilor, dar nu ne-au băgat în seamă. N-au făcut nimic”, a declara sora mai mare a minorei.