Poliţia americană ucide din nou: Un adolescent de 14 ani a fost împuşcat mortal de poliţiştii din Los Angeles

Un adolescent de 14 ani a fost ucis la Los Angeles de către agenți ai forțelor de ordine, asupra cărora acesta ar fi tras, a anunțat poliția locală miercuri, informează joi AFP, citată de Agerpres.

11 aug. 2016, 08:45

Incidentul a avut loc în cartierul popular Boyle Heights, iar adolescentul, Jesse Romero, a murit pe loc, potrivit medicului legist.

În timpul unei conferințe de presă, miercuri, șeful adjunct al poliției din Los Angeles (LAPD), Robert Arcos, a explicat că agenții au intervenit în urma informațiilor privind acte de vandalism și în mod concret ‘mesaje ale bandelor’ realizate de adolescenți cu vârste între 14 și 16 ani. Doi suspecți au fost reperați de polițiști, iar unul a fugit, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Arcos, un martor l-a văzut pe tânărul care fugea ca să scape de polițiști și trăgând cu un pistol în direcția ofițerilor care îl urmăreau. Cu toate acestea, Arcos nu a putut să confirme dacă ofițerul care l-a ucis pe Romero era el însuși în acel moment ținta tirurilor sau dacă el a deschis focul asupra adolescentului, nici dacă acesta din urmă aparținea unei bande.

Citeşte şi Încă o eroare fatală a poliţiei americane: Un bărbat de culoare a fost ucis din greşeală

Totuși, șeful-adjunct al LAPD a prezentat în timpul conferinței imagini cu arma încărcată găsită la fața locului. Ancheta este în desfășurare. Agenții aveau asupra lor camere de filmat, iar imaginile vor fi examinate.

Marți, șeriful comitatului Los Angeles a recunoscut că un bărbat de culoare neînarmat a fost împușcat din eroare de un polițist, în timpul unei confruntări cu o persoană suspectată de furtul unei mașini. Acest incident a survenit la doi ani de la moartea lui Michael Brown, un tânăr de culoare de 18 ani neînarmat ucis de un polițist alb la Ferguson, în Missouri. Respectivul incident a declanșat manifestații pentru a denunța violențele poliției împotriva persoanelor de culoare și a reaprins tensiunile rasiale în toată țara.

Bombele lansate de avioanele ruse au distrus uzina de fabricare a muniţiei chimice, precum şi un mare depozit de arme, muniţie de război şi combustibil aflat într-o suburbie a oraşului Raqqa. A fost distrus şi un teren care servea pentru antrenamentele jihadişti. 

Ministerul rus al Apărării a declarat că loviturile aeriene ale bombardierelor ruse le-au provocat pagube substanţiale jihadiştilor, aşa cum reiese din înregistrările dronelor de supraveghere trimise în zonă.