Poliţia analizează dacă mâncarea servită la bordul avionului dispărut era otrăvită

Poliția investighează dacă produsele alimentare servite la bordul avionului de pasageri din Malaezia, dispărut acum trei săptămâni, erau otrăvite.

03 apr. 2014, 08:31
Poliţia analizează dacă mâncarea servită la bordul avionului dispărut era otrăvită

Poliţia malaeziană investighează mâncarea care le-a fost servită pasagerilor Boeing-ului companiei Malaysia Airlines, pentru a elimina ipoteza unei posibile otrăviri a acestora şi a membrilor echipajului, potrivit Sydney Morning Herald.

Ofițerul de poliție malaezian Khalid Abu Bakar a declarat că firma de catering care a livrat produsele alimentare avionului este cercetată în cadrul unei investigaţii. Deocamdată nu s-a descoperit vreun indiciu semnificativ cu privire la dispariția avionului cu 239 de persoane la bord, pe 8 martie.

Inspectorul General Khalid a spus că este analizat fiecare unghi posibil pentru a exclude sabotajul.

Între timp, echipa internaţională continuă fără succes căutările într-o zonă maritimă cu o instabilitate meteorologică ridicată. Australia conduce operaţiunile de ‘periere’ a Oceanului Indian în colaborare cu China, Coreea de Sud, SUA, Japonia, Malaezia şi Noua Zeelandă.

Zece avioane şi zece nave au pornit luni în căutarea zborului MH370 într-o zonă de 319.000 kmp, la 1850 km vest de Perth (Australia), unde ultimele analize arată că ar fi căzut Boeingul. Toate obiectele recuperate până acum s-au dovedit că nu au nicio legătură cu aeronava dispărută.