Poliţia atrage atenţia asupra PERICOLELOR de pe Facebook. Cum îşi pun părinţii în pericol copiii

Poliţia Română atrage atenţia asupra pericolelor la care se expun utilizatorii de Facebook. Agenţii spun că părinţii îşi pun copiii în pericol prin pozele pe care le postează, pentru că pot deveni ţinte pentru pedofili, informează România TV.

10 iun. 2015, 05:45
Poliţia atrage atenţia asupra PERICOLELOR de pe Facebook. Cum îşi pun părinţii în pericol copiii

Poliţia Română va lansa o nouă campanie privind prevenirea activităţii pe Internet a părinţilor în legătură cu activitatea copiilor. Este vorba despre ceea ce postează părinţii în legătură cu copiii lor. De asemenea, acele check-in-uri care se dau şi care se oferă informaţii în legătură cu locaţia unde s-ar afla copilul, dar şi cu programul acestuia.

Aceste informaţii pot fi folosite de infractori, fie de pedofili, fie de persoane care intenţionează să răpească aceşti copii.

În luna mai, un bărbat din Moldova a fost prins după ce a încercat de mai multe ori cu ajutorul Internetului şi cu ajutorul unor site-uri de socializare să intre în contact cu fetiţe mai mici, de 10 ani, spunându-le să facă diferite lucruri, pentru ca el să obţină diferite plăceri.

În aceste condiţii, poliţiştii le atrag atenţia părinţilor să nu accepte în lista de prieteni persoane care nu sunt cunoscute, tocmai pentru a putea preveni aceste infracţiuni.

Sunt foarte multe persoane care se folosesc de Internet pentru a intra în contact cu minori sau pentru a afla programul acestora.

Citeşte şi Un nou STUDIU ne spune de ce stau angajaţii pe Facebook la locul de muncă