Poliţia austriacă a folosit gaze lacrimogene împotriva unor demonstranţi din Brenner

Poliția austriacă a fost nevoită să folosească grenade cu gaze lacrimogene și bastoane împotriva demonstranților care au protestat duminică împotriva anunțatelor măsuri mai stricte de control la granița dintre Austria și Italia, relatează DPA, citată de Agerpres.

24 apr. 2016, 14:26
Poliţia austriacă a folosit gaze lacrimogene împotriva unor demonstranţi din Brenner

Austria a desfășurat circa 300 de ofițeri la pasul Brenner, care desparte cele două țări, în timp ce 250 de demonstranți, majoritatea italieni, au protestat contra intenției autorităților de la Viena de a introduce puncte de control și de a construi un gard la Brenner.

Guvernul italian a fost anunțat că vor începe controale stricte dacă migranții vor începe să folosească o rută prin Italia pentru a ajunge în alte țări europene, după ce statele de pe așa-numita ‘rută balcanică’ au adoptat măsuri pentru limitarea numărului de migranți, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Austria intenţionează să desfăşoare militari la frontiera cu Italia împotriva valurilor de migranţi

La o demonstrație similară desfășurată la începutul acestei luni, 15 manifestanți și 15 ofițeri de poliție au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza gazelor lacrimogene.

Noul ministru de interne austriac, Wolfgang Sobotka, a afirmat sâmbătă că va încerca să discute cu omologul său italian despre acest subiect, dar în același timp el a avertizat că ”gardul va fi ridicat dacă Italia nu ia nicio măsură” pentru limitarea numărului de migranți.