Poliţia britanică a descoperit o persoană „relevantă” în ancheta celor 39 de migranţi descoperiţi morţi în camionul frigorific

Poliţia britanică a anunţat luni că un bărbat arestat sâmbătă la Dublin este o persoană relevantă în ancheta privitoare la cazul celor 39 de migranţi ale căror cadavre au fost descoperite săptămâna trecută într-un camion la est de Londra, transmite Reuters.

28 oct. 2019, 07:52
Poliţia britanică a descoperit o persoană „relevantă” în ancheta celor 39 de migranţi descoperiţi morţi în camionul frigorific

”Un bărbat arestat de Garda în portul Dublin sâmbătă, 26 octombrie, este o persoană de interes în cadrul anchetei noastre pentru crimă în legătură cu cele 39 de persoane găsite decedate într-un camion în Purfleet miercuri, 23 octombrie”, a declarat poliţia din comitatul Essex, unde a fost descoperit ”camionul morţii”.

Pe de altă parte, guvernul de la Hanoi a anunţat că Marea Britanie a trimis în Vietnam documente pentru verificări în cazul a patru dintre cele 39 de morţi, informează Agerpres.

Potrivit website-ului guvernului vietnamez, viceministrul de externe Bui Thanh Son a declarat presei că dosarele au fost predate Ministerului Securităţii Publice în vederea ”coordonării verificării”.

”Ministerul Afacerilor Externe analizează dosarele posibilelor victime, dar până în prezent nu există dovezi care să confirme că printre victime se află cetăţeni vietnamezi”, a afirmat Bui Thanh Son.

Citeşte şi Tragedia din camionul frigorific cu migranţi: Familiile vietnameze îşi caută copiii dispăruţi

Treizeci şi nouă de persoane – 31 de bărbaţi şi o femeie – au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial de la est de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi. Mai multe familii care trăiesc în centrul Vietnamului şi-au făcut publice temerile că rude de-ale lor, având asupra lor paşapoarte chineze false, s-ar afla printre persoanele decedate, informează Agerpres.

Sâmbătă, ambasada Vietnamului la Londra a comunicat că nu are o confirmare oficială a identităţii celor 39 de persoane găsite fără suflare în camion şi că se află în contact strâns cu poliţia britanică în ancheta privind identificarea victimelor.