Poliţia britanică l-a identificat pe ucigaşul deputatului David Ames: Ali Harbi Ali, britanic de origine somaleză

Bărbatul arestat de Poliţie după uciderea deputatului conservator Sir David Ames se numeşte Ali Harbi Ali, scrie BBC. În vârstă de 25 de ani, el este reţinut sub acuzaţia de act terorist şi poliţiştii îl vor interoga până vineri.

17 oct. 2021, 12:49
Poliţia britanică l-a identificat pe ucigaşul deputatului David Ames: Ali Harbi Ali, britanic de origine somaleză

BBC scrie că Ali Harbi Ali se afla sub monitorizare privind prevenirea atacurilor teroriste de câţiva ani, dar nu a fost niciodată în atenţia MI5.

Oficiali de la Whitehall au declarat pentru BBC că bărbatul arestat este Ali Harbi Ali, un britanic cu origini somaleze.

Poliţia a spus că bărbatul, care este reţinut pentru că l-ar fi ucis, vineri, pe parlamentar în Essex, este în prezent în custodia Poliţiei după ce a fost arestat din nou sub acuzaţia de act terorist.

Oficialii nu cred că a mai fost implicat şi altcineva în atac.

Sir David, deputat conservator pentru Southend West din 1983, a fost înjunghiat de mai multe ori în momentul în care avea o întâlnire cu membrii ai Bisericii Metodiste din Belfair în Leigh-on-Sea, potrivit News.ro.

Potrivit BBC, Ali Harbi Ali a fost inclus în urmă cu câţiva ani în programul naţional de prevenire a terorismului. Se crede că Ali nu a petrecut mult timp în acest program în care sunt incluse persoanele aflate în pericol de a se radicaliza.

Într-o declaraţie, Poliţia Metropolitană a precizat că un cuţit folosit în atac a fost recuperat de la locul faptei. Poliţia a făcut razii la trei adrese din zonă.

Citeşte şi: Descoperire șocantă în Albania. Patru turiști ruși au fost găsiți fără suflare la un hotel de cinci stele!


loading...