Poliţia Capitalei a suplimentat numărul de agenţi ordine publică în Piaţa Constituţiei, unde are sediul Poliţia Locală

Echipe mixte formate din poliţişti de siguranţă publică şi jandarmi, poliţişti rutieri şi poliţişti de la Serviciul Acţiuni Speciale vor supraveghea zona Pieţei Constituţiei, la intervale bine stabilite, "în funcţie de situaţia operativă concretă", a anunţat miercuri Poliţia Capitalei, ca măsură după bătaia de duminică noapte, soldată cu un omor. În Piaţa Constituţiei are sediul 

02 oct. 2019, 11:33

În noaptea de luni spre marţi, în zona Pieţei Constituţiei, au fost legitimate 261 de persoane şi au fost controlate 148 de autovehicule, în urma unei activităţi de ordine publică, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei. 

Măsura suplimentării echipelor de control vine după bătaia de duminică noapte dintre două clanuri interlope, care îşi reglau conturile legate de lumea prostituţiei.

În Piaţa Constituţiei, printre alte instituţii de stat (Parlament, ministere, Parchet General), îşi are sediul şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, care are printre atribuţii exact „apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor”, după cum se precizează pe site-ul Poliţiei Locale.

În urma conflictului de duminică, un bărbat murit, iar altul a fost rănit.

„În perimetrul cercetat a fost găsit şi ridicat un tub cartuş, cel mai posibil cu gaz, un încărcător gol, posibil pentru acelaşi tip de pistol cu gaze, şi obiecte contondente”, au anunţat oamenii legii.