Poliţia Capitalei va organiza o campanie pentru reducerea numărului de infracţiuni

Poliţia Capitalei desfăşoară în perioada 12-18 aprilie o amplă campanie cu caracter preventiv şi de informare în perioada sărbătorilor de Paşte, ce are ca obiectiv reducerea numărului de infracţiuni de "înşelăciune prin telefon", dar şi a furturilor din locuinţe şi din buzunare, prin conştientizarea populaţiei cu privire la aceste tipuri de infracţiuni.

14 apr. 2014, 13:59
Poliţia Capitalei va organiza o campanie pentru reducerea numărului de infracţiuni

„Astfel, poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat în ziua de sâmbătă şi în duminica Floriilor, acţiuni de informare publică cu privire la infracţiunile de tâlhărie şi furt din locuinţă. În cursul zilei de luni, poliţiştii bucureşteni desfăşoară activităţi cu caracter preventiv, îndrumând populaţia în vârstă să nu invite în casă persoanele necunoscute chiar dacă acestea spun că vin din partea unor firme de utilităţi sau a unor autorităţi sau instituţii publice”, informează un comunicat al DGPMB.

De asemenea, având în vedere fenomenul înşelăciunilor prin telefon, prin metoda „accidentul”, vârstnicii sunt sfătuiţi să nu dea şi să nu trimită bani nimănui prin sistemul bancar şi să se consulte mai întâi cu o rudă, indiferent de problema invocată la telefon.

„Totodată, vor fi desfăşurate activităţi în oficii poştale, pe tema prevenirii tâlhăriilor, factorii poştali constituind un bun mijloc de transmitere a mesajelor preventive către persoanele vârstnice, dar şi în aproximativ 120 de biserici din Capitală. Nu vor fi uitate nici casele de schimb valutar şi casele de amanet, reprezentanţii acestora fiind îndrumaţi în respectarea legislaţiei privind protecţia unor astfel de societăţi comerciale”, se arată în comunicatul poliţiei.

Sfaturile preventive ale poliţiştilor Capitalei vor fi transmise cetăţenilor şi stradal, prin intermediul TV-screen-urilor, dar şi prin intermediul paginii de internet a unei reţele de socializare.