Poliţia din Vatican a folosit focuri de armă pentru a opri un şofer care a forţat un cordon al forţelor de ordine GALERIE FOTO

Forţele de securitate de la Vatican au fost puse în alertă pentru scurt timp duminică, după ce o maşină a trecut printr-un cordon al poliţiei în Piaţa Sfântul Petru, relatează presa locală.

19 iun. 2022, 19:46

Şoferul, un albanez în vârstă de 39 de ani, a refuzat să oprească la un punct de control, iar poliţia din Vatican a pornit în urmărirea lui şi a tras în cauciucurile maşinii pentru a forţa oprirea acesteia. După oprirea vehiculului, şoferul a reuşit din nou să fugă, astfel că poliţişti au folosit un electroşoc pentru a-l imobiliza, iar apoi a fost arestat.

În timp ce era urmărit în mașină, albanezul ar fi aruncat pe fereastră un portofel și un ceas, relatează agenția ANSA.

Pentru a-l opri, o mașină de poliție s-a pus de-a curmezișul străzii, dar a fost lovită de BMW-ul fugarului. Acesta se baricadase în autoturism, iar polițiștii au fost nevoiți să spargă un geam pentru a-l scoate din mașină.

După ce în cele din urmă a fost prins, bărbatul de 39 de ani a fost dus la spital, la fel și doi polițiști care au fost răniți în timpul operațiunii.

Cotidianul Corriere della Serra scrie că urmărirea a avut loc într-o zonă aglomerată cu turişti care au venit să asiste la rugăciunea Angelus.

Potrivit ziarului Il Messaggero, alarma teroristă a fost pentru scurt timp activată la Vatican în urma acestui incident. Gărzile Pontificale Elveţiene, unitatea responsabilă cu protecţia Papei şi a teritoriului Vaticanului, au închis temporar poarta de acces către Vatican după ce au fost trase focurile de armă.

Citeşte şi: Maia Sandu îl sfidează pe Putin. Preşedintele a promulgat legea care interzice difuzarea emisiunilor de ştiri din Rusia în Republica Moldova