Poliţia: Eleva dispărută din Bucureşti nu a fost victima niciunei infracţiuni VIDEO

Reprezentanţii Poliţiei au declarat sâmbătă seară că Iulia Ionescu, eleva dispărută miercuri din Capitală, se află în custodia autorităţilor şi că nu a fost agresată.

15 feb. 2014, 19:03
Poliţia: Eleva dispărută din Bucureşti nu a fost victima niciunei infracţiuni VIDEO

„Minora dispărută pe 12 februarie 2014 este în custodia Poliţiei Române şi se îndreaptă spre Bucureşti. Până pe data de 12 nu au fost obţinute date relevante din care să elucideze cum a dispărut minora. Din dispoziţia vice-premierului Gabriel Oprea, punctul de comandă a fost suplimentat cu specialişti ai Poliţiei Române. Am beneficiat şi de suportul SRI”, a declarat reprezentantul Poliţiei într-o conferinţă de presă.

„În cursul acestei după-amieze, în baza informaţiilor obţinute, am aflat că minora se afla în judeţul Suceava şi o echipă specializată a reuşit să identifice minora, iar în prezent se deplasează cu aceasta către Bucureşti. Minora nu a fost victima niciunei infracţiuni„, a precizat acesta.

„Primul lucuru pe care l-am făcut când am avut certitudinea că minora este în custodia poliţiei, teafără, am informat mama fetiţei. Mama a avut o discuţie telefonică inclusiv cu domnul vice-premieri Gabriel Oprea şi i-a transmis faptul că este în custodia poliţiei, nu a avut probleme şi că va ajunge la Bucureşti. Când va ajunge în Bucureşti, va fi predată familei”, a mai spus reprezentantul poliţiei.

„Fetiţa a colaborat din primul moment cu poliţiştii. În echipă au fost şi poliţişti femei care au ţinut legătura cu fetiţa. A fost cooperantă şi abia aştepta să ajungă acasă la familie”.

Eleva dispărută din Bucureşti a fost găsită de angajaţii CFR într-un tren care venea de la Suceava. Iulia Ionescu, îmbrăcată în haine de călugăriţă, a fost coborâtă din tren la Focşani, pentru ca poliţia să o identifice. În urma verificărilor, Poliţia a anunţat că fata descoperită în tren este Iulia Ionescu, eleva dată dispărută miercuri, şi va fi adusă în Capitală de autorităţi.