Poliţia finlandeză are dubii cu privire la identitatea reală a unui suspect implicat în atacul din Turku

Poliția finlandeză nu este sigură în ceea ce privește identitatea reală a bărbatului arestat sub suspiciunea că a ucis doi oameni într-un atac cu cuțit săptămâna trecută, a declarat miercuri detectivul care conduce investigația, informează Reuters.

23 aug. 2017, 11:53
Poliţia finlandeză are dubii cu privire la identitatea reală a unui suspect implicat în atacul din Turku

Atacul de săptămâna trecută este primul din Finlanda bănuit a fi comis de un militant islamist.

Alte opt persoane au fost rănite în acest atac cu cuțit, care a avut loc în orașul de pe coasta de sud-vest a Finlandei, Turku, la 18 august.

Atacul din Finlanda a fost comis la numai o zi după ce un atacator a intrat cu o camionetă în mulțime la Barcelona, ucigând 14 oameni și rănind peste o sută. Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul din Spania.

Poliția finlandeză a plasat în arest patru bărbați în legătură cu atacul de la Turku și a emis un mandat internațional de arestare pe numele unui al cincilea suspect.

Bărbatul suspectat aflat în custodia poliției a fost identificat ca fiind marocanul de 18 ani Abderrahman Mechkah, declarat marți, de o Curte de Justiție, responsabil pentru atac, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Islamistul marocan care a comis atentatul din Finlanda era considerat suspect, dar nu era monitorizat

Însă detectivul care conduce ancheta, Markus Laine, de la Biroul Național pentru Investigații, a declarat pentru Reuters că este posibil ca aceasta să fie o identitate falsă.

‘Avem motive să credem că el le-a dat informații eronate autorităților atunci când a intrat în țară’, a declarat Laine. ‘Nu putem comenta deocamdată motivele lui. El nu a dorit să răspundă la toate întrebările’, a adăugat el.

Bărbatul identificat drept Abderrahman Mechkah a sosit în Finlanda în 2016, după ce s-a aflat o perioadă în Germania, potrivit autorităților.