Poliţia germană a identificat trei suspecţi în agresiunile sexuale ale imigranţilor asupra femeilor, la Koln

Poliția germană a identificat trei suspecți în legătură cu atacurile asupra femeilor comise în noaptea de Anul Nou în orașul Koln, a declarat miercuri ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia (NRW), Ralf Jaeger.

06 ian. 2016, 15:01

Circa 90 de femei ar fi fost jefuite, amenințate și agresate sexual în noaptea de Anul Nou în fața catedralei orașului de către bărbați tineri, majoritatea în stare de ebrietate, a afirmat marți poliția, care a descris aceste atacuri ca fiind ‘o nouă dimensiune a criminalității’.

Șeful poliției din Koln a afirmat că agresorii păreau a fi tineri de origine arabă sau nord-africană, fapt care a determinat grupuri de extremă-dreapta să condamne guvernul de la Berlin pentru politica sa de primire a refugiaților.

Citeşte şi Autorităţile germane discută despre măsuri împotriva valului de agresiuni sexuale de la Anul Nou

Ministrul de interne al NRW, Ralf Jaeger, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu au fost făcute încă arestări. El a refuzat să ofere mai multe detalii asupra anchetei, însă a afirmat că așteaptă în această săptămână ‘un raport foarte detaliat’ din partea poliției.

În jur de 150 de persoane s-au adunat marți seara în fața catedralei din Koln pentru a protesta împotriva violenței față de femei. Una dintre ele purta o pancartă cu mesajul: „Doamna Merkel unde sunteți? Ce spuneți? Acest lucru ne sperie!”.

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat șocată de aceste atacuri.