Poliţia germană, avertizată în legătură cu riscul de atacuri ale islamiştilor în gări centrale

Autoritățile germane au primit avertizări din partea unor servicii străine de informații în legătură cu riscul de atacuri ale militanților în gări centrale din Berlin și Dresda, au declarat vineri pentru Reuters surse din domeniul securității, după perchezițiile întreprinse în zorii zilei de poliție la 12 adrese care au legătură cu islamiștii radicali.

16 ian. 2015, 20:29
Poliţia germană, avertizată în legătură cu riscul de atacuri ale islamiştilor în gări centrale

Poliția germană a fost avertizată în legătură cu riscul de atacuri ale islamiștilor în gări centrale din Berlin și Dresda, potrivit Agerpres.

”Am fost avertizați în legătură cu posibile atacuri asupra acestor gări”, a afirmat o sursă. Avertizările provin de la servicii străine de informații, potrivit revistei germane Der Spiegel.

Sursa a declarat pentru Reuters că marșurile săptămânale de la Dresda, organizate de mișcarea antiislam și antiimigrație PEGIDA, sunt considerate a fi cele mai vulnerabile. Marșurile au loc în apropiere de gara din Dresda și la ele participă circa 25.000 de persoane.

Ministerul german de Interne a refuzat să confirme sau să infirme avertizările concrete, dar un oficial a subliniat că autoritățile primesc în prezent un mare număr de alerte de la diferite surse, în parte ca urmare a atacurilor sângeroase din Franța.

”Autoritățile germane din domeniul securității fac tot ce pot pentru a apăra populația cât mai eficient”, a declarat ministrul german de interne, Thomas de Maziere, răspunzând articolului din Der Speigel. ”Nu toate măsurile de protecție sunt vizibile în public”, a adăugat el.

Der Spiegel scrie că servicii străine au interceptat informații de la grupuri jihadiste. ”Luăm în serios aceste avertizări”, a declarat un oficial de rang înalt din domeniul securității germane.