Poliţia în acţiune: 22 de mandate europene de arestare, aplicate de poliţiştii români

Poliţiştii români au pus în aplicare, în ultima săptămână, 22 de mandate europene de arestare, au identificat cinci persoane care erau semnalate ca fiind dispărute din statele membre Schengen şi au depistat alte 44 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară, potrivit Agerpres.

08 dec. 2013, 09:20
Poliţia în acţiune: 22 de mandate europene de arestare, aplicate de poliţiştii români

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen, au depistat 196 de persoane şi 41 de autoturisme ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

‘În perioada 30 noiembrie – 6 decembrie, autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul ţării noastre, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI – IGPR, 114 persoane ce fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen). Poliţiştii români au pus în aplicare 22 de mandate europene de arestare, au identificat 5 persoane ce erau semnalate ca fiind dispărute din statele membre şi au depistat alte 44 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară’, se arată în comunicatul citat.

Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 35 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.

De asemenea, 82 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI – IGPR Dintre acestea, 44 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, patru persoane erau semnalate ca fiind dispărute din România, iar 23 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.

În plus, şase autovehicule, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre.

VEZI SI:

Ponta, către oficiali UE: Ce ţine de noi pe Schengen am făcut, ce ţine de ei să facă când doresc