Poliţia iraniană a folosit muniţie reală împotriva protestatarilor: bălţi de sânge pe străzile din Teheran VIDEO

Forţele de securitate iraniene au folosit muniţie reală şi gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor pentru a dispersa mulţimea acestora, după tragedia prăbuşirii avionului de linie ucrainean.

13 ian. 2020, 15:52
Poliţia iraniană a folosit muniţie reală împotriva protestatarilor: bălţi de sânge pe străzile din Teheran VIDEO

În imaginile video se vede cum forţele de securitate au folosit muniţie adevărată şi gaze lacrimogene pentru a-i răspândi pe protestatrii care manifestau împotriva Republicii Islamice, dezminţit că ar fi avut  vreun amestec în cazul avionului doborât.

Pe străzile Teheranului, luni, se vedeau „bălţi de sânge” după confruntările din protestatari şi forţele regimului de la Teheran.

Manifestanţii au protestat față de doborârea avionului, arată nişte înregistrări postate pe rețelele media şi de socializare.

O serie de fotografii și materiale video arată bălți de sânge pe trotuare, după bătăile dintre protestatari şi forţele Teheranului. 

Şeful Poliției de la Teheran, a negat că forțele de ordine ar fi deschis focul asupra protestatarilor, motivând că „poliția a tratat cu răbdare și toleranță oamenii care s-au adunat” pentru a manifesta.

Însă, ordinea la proteste nu a fost asigurată doar de poliție, pe străzi fiind prezenți și membri ai Gardienilor Revoluţiei.