Poliţia Locală a cheltuit peste 200.000 de euro pe o maşină de teren, Segway-uri şi motociclete

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a cumpărat o mașină de teren, două motociclete, dar și zece Segway-uri pentru care a plătit 222.000 euro.

10 feb. 2014, 09:21
Poliţia Locală a cheltuit peste 200.000 de euro pe o maşină de teren, Segway-uri şi motociclete

Direcția Generală de Poliție și Control a Municipiului București a cumpărat zece biciclete electrice cu auto-echilbru, cunoscute mai degrabă sub denumirea Segway. Instituția a plătit pentru cele zece vehicule 389.000 lei (85.000 euro), potrivit b365.ro.

Cele zece Segway sunt destinate agenților de la ordine publică pentru patrulare pe străduțele din Centrul Vechi al Capitalei și vor fi utilizate începând din primăvara anului viitor.

Poliția Locală a cumpărat în luna decembrie a anului trecut și o mașină nouă pentru care a plătit 227.000 lei (aprox. 50.000 euro). Contractul a fost câștigat de SC Romturingia SRL. Autovehiculul este unul de teren 4×4, fabricat în 2013 și nou-nouț. Deși autoturismul cu utilizare specială este destinat Politiei Locale București, care acționează pe teritoriul Capitalei, în cea mai mare parte asfaltată, instituția a cerut prin caietul de sarcini un vehicul care să aibă neapărat capacități off-road.

Am cerut capacități off-road pentru că vom folosi această mașină pentru tractarea altor mașini care vor avea probleme. De asemenea, tot cu această mașină vom căra arhiva, dar și barăcile folosite de agenții de pază„, a explicat pentru B365.ro Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale București.

CITEŞTE ŞI Scandal cu poliţia locală: agenţii nu au putut să ridice un vânzător de mături VIDEO

Aceeași situație și în cazul motocicletelor cu dotări speciale pentru poliție, cumpărate tot de la SC Romturingia SRL. Pentru două astfel de vehicule, Poliția Locală a plătit 391.976 lei (aprox. 86.000 euro), adică 43.200 euro pentru fiecare. Pe piața de profil însă, astfel de vehicule, fără dotări pentru poliție, se vând și de patru ori mai ieftin. Una dintre cele mai scumpe motociclete Ducati, modelul MTS 1200 S PikesPeak costă 23.576 euro. la fel, unul dintre cele mai scumpe modele Honda, respectiv Supersport CBR 1000RR ajunge la 17.000 euro.

Aceste motociclete au dotări speciale pentru poliție și atunci sunt mai scumpe„, spune Răzvan Popa.

Poliția Locală București a cumpărat și în decembrie 2012 motociclete cu dotări speciale pentru poliție. Atunci, pentru trei astfel de vehicule instituția a plătit 121.300 euro, adică 40.400 euro pentru fiecare motocicletă. Licitația a fost câștigată și atunci tot de SC Romturingia SRL.

Reprezentanții Poliției Locale susțin că noile achiziții fac parte dintr-un program de îmbunătățire a parcului auto al instituției.

„În momentul în care s-a înființat poliția locală, nu aveam mai nimic, o Dacie ruginită. S-a început atunci un program de îmbunătățire a parcului auto. În 2010 au fost cumpărate 40 de autovehicule Duster, în 2011 s-au mai cumpărat 22 de autovehicule Dacia Duster și Dacia Logan, iar în 2012 o autospecială pentru cărat banii și cinci motociclete”, a precizat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al Poliției Locale a Municipiului București.