Poliţia Locală Bucureşti îşi cumpără biciclete Segway ca să patruleze în Centrul Vechi

Din primăvară, Poliția Locală a Municipiului București va avea în dotare zece vehicule Segway, celebrele biciclete electrice cu auto-echilibru. O astfel de investiţie se ridică la suma de 392.000 lei (88.000 euro).

04 dec. 2013, 16:37
Poliţia Locală Bucureşti îşi cumpără biciclete Segway ca să patruleze în Centrul Vechi

Direcția Generală de Poliție și Control a Municipiului București va cumpăra zece biciclete electrice cu auto-echilbru, cunoscute sub denumirea Segway. Instituția vrea să plătească 392.000 lei (88.000 euro) pentru cele zece, adică 8.800 euro pe fiecare Segway, scrie b365.ro.

Cele zece vehicule sunt destinate agenților de la ordine publică pentru patrulare pe străduțele din Centrul Vechi al Capitalei și vor fi utilizate începând din primăvara anului viitor.

Potrivit caietului de sarcini, noile vehicule ale poliției trebuie să fie dotate cu cască de protecție de culoare albă inscripționată PLMB, cutie depozitare caschetă și documente specifice activității de ordine publică atașată de ghidon, avertizare acustică și sistem de iluminare pe timp de noapte cu leduri. Vehiculele Segway trebuie să fie noi și fabricate în 2013.

Noile Segway sunt doar ultimele achiziții dintr-o serie de dotări moderne făcute de Poliția Locală. Astfel, polițiștii locali de intervenție au camere video pe umăr sau pe cască, mașinile sunt dotate cu camere video și sistem de înregistrare a datelor, iar activitatea polițiștilor în teren este urmărită pe o hartă interactivă cu cadastrare în timp real.

Citeşte şi Poliţiştii locali din Capitală vor fi echipaţi cu CAMERE DE FILMAT începând din februarie