Poliţia Română a achiziţionat un bolid de 85.000 de euro VIDEO

Bolid de 85.000 de euro folosit în anchetele autorităţilor. Este vorba despre un jeep echipat ultramodern, care va fi folosit pentru a interveni în cazul unor dezastre. Echipa care va lucra cu aparatura desprinsă parcă din filme a fost special pregătită pentru a-i putea folosi la maximum toate dotările.

14 mai 2015, 13:46
Poliţia Română a achiziţionat un bolid de 85.000 de euro VIDEO

Jeepul achiziţionat de Poliţia Română este visul oricărui investigator, iar acum este folosit de poliţişti după ce a fost cumpărat cu fonduri nerambursabile de la elveţieni, potrivit România TV.

„Totul a fost proiectat pe conceptul modern de „identificarea victimelor în cazul dezastrelor”, indiferent că vorbim de accidente aviatice sau de alte tipuri de catastrofe, explozii, incendii”, a declarat un reprezentant al Poliţiei.

Aparatura este detaşabilă şi se poate transporta cu rucsacul dacă locul intervenţiilor nu permite accesul cu maşina. O echipă de cinci investigatori lucrează cu acest bolid desprins, parcă, din filme. Ei au avut nevoie de instruire specială.

Criminaliştii folosesc, mai nou, şi un soft revoluţionar, care le permite să continue investigaţia în birou, având imaginea completă de la locul faptei. „Îţi permite realizarea unei imagini tridimensionale a locului faptei, ca într-un video game. De asemenea, permite investigatorului, după ce a realizat imaginile, să revadă câmpul infracţional”, a spus şeful Laboratorului Interjudeţean de Expertize Criminalistice Cluj, Sorin Alămoreanu.

Maşina este una de teren, de culoare roşie cu inscripţiile oficiale ale Poliţiei Române şi a fost cumpărată cu fonduri nerambursabile elveţiene, maşina în sine costând 55.000 de euro, iar aparatura cu care este dotată valorând peste 30.000 de euro.