Poliţia Română este în doliu. A murit un criminalist de legendă, care a elucidat peste 2.000 de mistere judiciare

Comisarul Traian Tandin, unul dintre cei mai cunoscuți criminaliști ai Poliției Române, a murit la vârsta de 75 de ani.

10 mai 2020, 15:06
Poliţia Română este în doliu. A murit un criminalist de legendă, care a elucidat peste 2.000 de mistere judiciare

A murit o legendă a Poliției Române! În urmă cu câteva ore a urcat la ceruri colegul nostru, polițistul și scriitorul Traian Tandin. Dumnezeu să îl odihnească în pace„, se arată într-o postare a paginii de Facebook Polițiști – Uniți suntem puternici.

Fostul polițist Traian Tandin s-a născut pe 7 martie 1945 și a lucrat ca ofițer criminalist în Serviciul Judiciar al Inspectoratului General al Politiei până în anul 2000, când s-a pensionat cu gradul de colonel.

Citeşte şi Alexandru Cumpănaşu, reacţie dură după ce cadavrul unei tinere a fost găsit în râul Olt: Un nou caz Caracal

Traian Tandin a scris multe cărți, marea majoritate dintre ele fiind inspirate din munca depusă de el ca polițist. El a fost redactor-șef al revistei Politia Romana şi avea licență în științe juridice și jurnalism. A publicat peste 100 de cărți și romane polițiste și 42 de scenarii de film, dintre care amintim: Crime pasionale în lume; Ucigașii de îngeri în România; Discipolii crimei pe mapamond; Comisar la omoruri; Cazul Rimaru: roman-document; Crime, criminali și polițiști; Erori judiciare în România; Evadări celebre; Jurnalul unui polițist; Dicționar de argou al lumii interlope.

Traian Tandin a lucrat şi la celebrul caz „Râmaru” alături de alt criminalist celebru, Ceacanica. De asemenea, a elucidat peste 2.000 de mistere judiciare şi nu s-a lăsat până nu a aflat adevărul despre marile erori făcute de justiţie în perioada regimului comunist.