Poliţia Română se înarmează cu pistoale de calibrul 9mm în valoare de 1,5 milioane de euro

Poliţia Română se dotează cu până la 3.000 de pistoale de calibrul 9mm. Valoarea achiziţiei este estimată la maximum 6,5 milioane de lei (1,44 milioane de euro) fără TVA, iar contractul va avea o durată de doi ani, potrivit unui anunţ publicat de Inspectoratul General al Poliţiei Ronâne în sistemul electronic de licitaţii publice.

31 aug. 2016, 06:37
Poliţia Română se înarmează cu pistoale de calibrul 9mm în valoare de 1,5 milioane de euro

Ofertanţii trebuie să fi derulat, în ultimii cinci ani, cel puţin un contract de furnizare de armament, muniţii sau produse militare, de aceeaşi valoare fără TVA sau cu aceeaşi cantitate de produse, se arată în anunţ.

Poliţia vrea să încheie un acord cadru pentru până la 2.000 de pistoale, cu o valoare estimată la 4,33 milioane lei fără TVA, şi un contract subsecvent pentru până la 1.000 de arme, în valoare de până la 2,16 milioane lei.

Săptămâna trecută, Poliţia a lansat licitaţii pentru servere, computere şi echipamente conexe pentru stocarea, prelucrarea şi decriptarea datelor informatice rezultate din percheziţii sau interceptate, inclusiv un „supercomputer”.

O altă licitaţie lansată săptămâna trecută de Poliţie vizează achiziţia de sisteme „night vision” de vedere pe întuneric, telescoape, 700 de măşti de gaze, costume de scafandru, costume pirotehnice, un echipament denumit „manipulator robotic”, 400 de veşti antiglonţ şi 400 de căşti antiglonţ, scrie Economica.net.


loading...
Partenerii noștri