Poliţia Română vrea să cumpere un sistem informatic de recunoaştere facială

Poliția Română vrea să cumpere un sistem informatic complex destinat recunoașterii faciale a persoanelor după imaginile și fotografiile furnizate de diverse surse, precum camere de supraveghere și telefoane mobile. Valoarea proiectului a fost estimată la 4,33 milioane de lei, fără TVA.

28 sept. 2016, 13:23
Poliţia Română vrea să cumpere un sistem informatic de recunoaştere facială

„Scopul proiectului este acela de a achiziționa și de a implementa sistemul informatic NBIS (National Bioemetric Identification System – sistem informatic complex de recunoaștere facială a persoanelor), destinat activităților criminalistice de achiziție, comparare și verificare a imaginilor faciale ale suspecților, condamnaților, persoanelor cu identitate necunoscută, persoanelor dispărute și cadavrelor cu identitate necunoscută într-o bază de date cu fotografii faciale organizată la nivelul Poliției Române”, se arată în documentația licitației, potrivit profit.ro.

Ofertele vor fi deschise în prima parte a lunii noiembrie.

“NBIS va permite introducerea și preluarea de imagini faciale digitale în/din baza de date organizată la nivelul Poliției Române și va permite căutări, verificări și comparații ale acestora cu cele provenite din diferite surse (CCTV – sisteme TV cu circuit închis, webcam, telefoane mobile, ATMcam etc.), operațiuni în urma cărora va fi posibilă recunoașterea persoanelor”, se arată în caietul de sarcini al licitației..

Prin modulul expert de examinare avansată, NBIS va realiza procesarea suplimentară a imaginilor persoanelor cu fața parțial acoperită sau fotografii cu rezoluție scăzută, provenite de la persoane suspecte și persoane cu identitate necunoscută (ex. care poartă ochelari, și-au lăsat barbă, părul lung, etc.).