Poliţia turcă a făcut peste 50 de arestări. Persoanele reţinute sunt suspectate de legături cu gruparea islamistă Stat Islamic

Poliţia turcă a arestat peste 50 de persoane suspectate de legături cu gruparea Stat Islamic (SI), în urma unei serii de raiduri în Istanbul, au anunţat marţi mass-media turce. 

15 mai 2018, 08:46
Poliţia turcă a făcut peste 50 de arestări. Persoanele reţinute sunt suspectate de legături cu gruparea islamistă Stat Islamic

Arestările au avut loc luni seara târziu, la 19 adrese, în circa 10 cartiere din Istanbul, a precizat agenţia de presă Dogan. În total 54 de persoane au fost arestate şi duse la sediul poliţiei antiteroriste din Istanbul, pentru a fi interogate.

Potrivit agenţiei, poliţia suspectează aceste persoane că plănuiau să ajungă în Siria.

La 27 aprilie, agenţia de presă turcă Anadolu anunţa că patru „înalţi responsabili” ai SI din Siria au fost arestaţi în vestul Turciei, în timp ce încercau să părăsească teritoriul turc, amestecându-se printre refugiaţi.

În primii ani ai conflictului sirian, care a început în martie 2011, Turcia a fost principalul punct de trecere spre Siria a unor cetăţeni străini, în special occidentali, care doreau să se alăture grupărilor jihadiste.

Acuzată multă vreme de aliaţii săi că ignoră aceste tranzitări, Ankara a închis, în urma unor atacuri pe teritoriul său, frontiera cu Siria, a crescut numărul de arestări şi expulzări de presupuşi jihadişti străini şi s-a raliat coaliţiei internaţionale anti-SI.