Politică în familie: Preşedintele Azerbaidjanului şi-a numit soţia prim-vicepreşedinte al republicii

Publicat: Marţi, 21 Februarie 2017 13:07 // Actualizat: Marţi, 21 Februarie 2017 13:07 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, și-a numit soția - pe Mehriban Alieva - prim-vicepreședinte al republicii, anunță serviciul de presă al șefului statului azer, citat de agenția de presă RIA Novosti în pagina sa electronică.

Potrivit Constituției azere, prim-vicepreședintele republicii preia atribuțiile președintelui, în cazul în care acesta nu este în măsură să le exercite.

În septembrie trecut, în Azerbaidjan a avut loc un referendum privind modificarea Constituției, care a fost contestat de opoziție și diferite organizații pentru apărarea drepturilor omului. Printre modificările votate figurează extinderea mandatului președintelui de la cinci la șapte ani, instituirea funcției de prim-vicepreședinte al republicii și scăderea la 35 de ani a vârstei de la care o persoană poate candida la funcția de președinte al țării, informează Agerpres.

Citeşte şi Azerbaidjan: Jurnalista de investigaţii Khadija Ismailova a fost eliberată din închisoare

Funcția de prim-vicepreședinte, ale cărei prerogative le depășesc pe cele ale premierului, a fost vacantă până la numirea soției lui Aliev.

Ilham Aliev (56 de ani), conduce cu o mână de fier Azerbaidjanul de la decesul tatălui său, Gheidar Aliev, în 2003. Acesta din urmă s-a aflat la putere timp de zece ani, începând cu 1993.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 feb 19:16
Răspunde | Votează email 0 email
vasile
Dezinformarile stupide de la Romania TV au ajuns subiect in presa americana. Washington Post scrie despre televiziunea „pro-guvernamentala” de la Bucuresti
IOANA HURDEA | 21 FEBRUARIE 2017
NEWS
0 2
dragotescu
Washington Post, una dintre cele mai influente publicatii din Statele Unite, a publicat un articol dedicat „creativitatii” protestatarilor de la Bucuresti.

Jurnalistii scriu despre cateva dintre pancartele care au fost vazute in fata sediului Guvernului: “We don’t beLiviu”, “EU, we don’t want to Liviu” sau parodierea unor dialoguri din Star Trek: “Captain, I have scanned the building and there is no sign of intelligent life.”Screen Shot 2017-02-21 at 13.11.13
Postul de televiziune Romania TV, catalogat ca „pro-guvernamental”, este mentionat pentru stirea cu protestatarii care ar fi incasat 30 de lei pentru si-au adus cainii la demonstratie. „Dupa difuzarea acestei stiri, mai multi caini au aparut la proteste avand pancarte cu ‘Imi vine sa urlu'”.

Romania TV a anuntat ca protestatarii au fost platiti cu 100 de lei pentru a participa, plus „50 de lei de copil si 30 de lei de caine”. „Exista informatii care zic ca s-ar fi platit 100 de lei de participant, copiii, tinerii, ceva mai putin, 50 de lei si pentru caini, 30 de lei. Sunt informatii care apar de acolo”, a declarat Denisa Pascu, una dintre realizatoarele postului Romania TV
1
EUR
4.8744
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H