Politician celebru, în luptă cu cancerul: „Medicii mi-au dat un prognostic sumbru”

Senatorul american John McCain a anunţat că medicii i-au prezentat o “prognoză foarte proastă” în lupta cu cancerul cerebral, relatează Associated Press.

25 sept. 2017, 12:14
Politician celebru, în luptă cu cancerul: „Medicii mi-au dat un prognostic sumbru”

John McCain a fost operat în iulie, pentru o tumoare cerebrală, ce s-a dovedit a fi o formă de glioblastom – acelaşi tip de cancer ca cel care i-a luat viaţa fostului său coleg de Senat, Edrawrd M. Kennedy, în 2009.

În aceste condiţii, McCain a mărturisit că se gândeşte mult la Kennedy. Potrivit lui, Kennedy a continuat să lucreze în pofida diagnosticului şi “nu a renunţat niciodată pentru că iubea angajamentul”. 

Senatorul a spus că uneori se teme de ce se va întâmplat, dar este recunoscător pentru că a trăit “o viaţă extraordinară”. “Nu este vorba despre plecare, este vorba despre faptul că ai stat”, a adăugat el.

Acesta nu este primul cancer de care suferă John McCain. El a avut melanom în anii ’90 şi 2000, care a remis. Vârsta şi starea sa de sănătate au fost un subiect al campaniei prezidenţiale din 2008, în care a fost înfrânt de Barack Obama.

John McCain a fost ales pentru prima oară în 1992 în Camera Reprezentanţilor, ca fost pilot proaspăt retras din Marina americană (US Navy). Din 1986 el a fost constant reales de alegătorii din Arizona în Senat, unde a devenit unul dintre piloni în probleme de Apărăre şi Politică Externă.

Vechimea şi cariera sa le impun respect colegilor, care nu aprobă, însă, întotdeauna firea sa independentă. El este în prezent preşedintele Comisiei Apărării din cadrul Senatului.

În pofida vârstei, acest adevărat globe-trotter a continuat până recent să bată punctele cele mai fierbinţi de pe planetă în delegaţii parlamentare şi este o figură cunoscută de la Bagdad şi până la Kiev.

Un apărător neînduplecat al bugetului Apărării, un susţinător înfocat al Războiului din Irak, el apără o abordare dură în politica străină. În plus, este un critic aprig al regimului lui Vladimir Putin – ceea ce a condus la introducerea sa, în 2014, pe o listă cu americani sancţionaţi de Rusia.