Politician moldovean, urmărit internaţional pentru că ar fi comandat un asasinat în Londra. Ucigaşul e închis în România

Renato Usatii, primarul oraşului Bălţi şi preşedintele formaţiunii "Partidul Nostru", este urmărit internaţional pentru legăturile sale cu presupusul ucigaş internaţional Vitalie Proca, închis în prezent într-un penitenciar din România.

25 oct. 2016, 15:33
Politician moldovean, urmărit internaţional pentru că ar fi comandat un asasinat în Londra. Ucigaşul e închis în România

Magistratii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Renato Usatii si l-au dat in urmarire internationala. Anchetatorii suspecteaza ca omul politic, in prezent primar al orasului Balti, l-ar fi contractat pe asasinul Vitalie Proca pentru a-l ucide in 2012 pe omul de afaceri rus Gherman Gorbuntov.

Acesta a fost impuscat in plina strada in Canary Wharf, unul din centrele financiare ale Londrei, dar a scapat cu viata. Proca reusit sa fuga si a fost arestat ulterior in Rusia. A ajuns insa sa fie extradat in tara noastra, la cererea autoritatilor de la Bucuresti dupa ce a tras in cartierul Vitan intr-un tanar pe care l-a confundat cu un interlop.

5 persoane au fost deja retinute de procurorii moldoveni, fiind suspectate ca ar fi incercat sa-l convinga pe Proca, inchis in prezent in Romania unde ispaseste o pedeapsa de 21 de ani si 6 luni, sa depuna marturie mincinoasa in cazul atacului asupra lui Gorbuntov. Cei 5 ar fi fost practic intermediari pentru Usatii (foto jos), afirma anchetatorii. Primarul din Balti nu s-a prezentat la audieri, fiind citat de doua ori in acest dosar, asa ca procurorii au dispus arestarea sa pentru 30 de zile. Pe de alta parte, avocatii lui Usatii afirma ca citatiile nu au fost transmise corect, ci prin SMS. Detalii pe stirileprotv.ro.