Politicieni de TOP care au schimbat partidele şi femeile pe bandă rulantă

Mai mulţi lideri politici de la noi se pot lăuda cu o viaţă sentimentală activă, deloc plictisitoare. Nici în ceea ce priveşte schimbările pe plan profesional ei nu se pot plânge, întrucât au migrat de-a lungul timpului de la un partid politic la altul. 

02 dec. 2017, 06:51

Călin Popescu Tăriceanu este de departe politicianul care a avut cele mai multe soţii. În vârstă de 65 de ani, Tăriceanu are la activ nici mai mult nici mai puţin de cinci căsătorii. Cea de-a cincea soţie, Loredana Moise, este cu 26 de ani mai tânără decât şeful Senatului. Cei doi s-au căsătorit în 2013 şi au împreună şi un băieţel. 

Şeful Senatului a făcut însă schimbări şi în viaţa profesională, nu doar în cea sentimentală. Din 1993 până în 2014, el a făcut parte din Partidul Naţional Liberal. În iulie 2014, a înfiinţat Partidul Liberal Reformator (PLR), iar în 2015 a fuzionat cu Partidul Conservator, formând Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Europa (ALDE). 

Şi Liviu Dragnea a avut parte de schimbări atât pe plan profesional cât şi personal. Actualul preşedinte al PSD a făcut parte timp de 6 ani din Partidul Democrat. În anul 2000, Dragnea a schimbat tabăra şi s-a înscris în Partidul Social Democrat, al cărui preşedinte este din 2013.

În 2015, preşedintele Camerei Deputaţilor a divorţat de Bombonica Prodana, femeia alături de care a trăit 28 de ani şi cu care are doi copii. În prezent, Liviu Dragnea trăieşte o poveste de dragoste alături de fosta sa secretară, Irina Alexandra Tănase, în vârstă de doar 25 de ani. 

Valeriu Steriu, preşedinte executiv al PMP, a fost în trecut membru PSD, după care a trecut la UNPR. În 2016, ca urmare a fuziunii dintre partidul pe care îl conducea, Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), și Partidul Mișcarea Populară (PMP), condus de fostul președinte al României, Traian Băsescu, Valeriu Steriu devine președinte executiv al PMP, iar în august 2016, după alegeri interne, Valeriu Steriu este ales și președinte al organizației PMP București.

Pe plan personal, Valeriu Steriu a trecut recent printr-o perioadă tumultoasă. Anul trecut, politicianul a divorţat de soţia sa cu care era căsătorit de 7 ani. Divorţul s-ar fi produs din cauză că soţia sa Simona se mutase in Statele Unite ale Americii, unde este consilier economic la consulatul României din Los Angeles. Politicianul declara, în urmă cu un an, că relația dintre ei s-a răcit din cauza distanței foarte mari. 

Ilie Năstase este exemplul viu al politicianului ieşit din tipare. În 1996, Năstase candida la Primăria Capitalei din partea PDSR. În 2014, fostul tenismen a candidat la alegerile parlamentare parţiale, pentru colegiul din Sectorul 4 al Capitalei, din partea PC. În 2015, s-a înscris în UNPR şi a activat în cadrul grupului parlamentar al PSD din Senat, iar anul trecut s-a hotărât să iasă din politică. 

Nici pe plan sentimental Ilie Năstase nu a fost consecvent de-a lungul timpului. Fostul tenismen este la cea de-a treia căsătorie. Din premele două căsătorii, Ilie Năstase are 5 copii. În 2013, el s-a căsătorit cu Brigitte Sfăt, cu care este şi în prezent, relaţia celor doi fiind însă presărată cu multe certuri şi împăcări. 

Don Juan-ul politicii româneşti poate fi considerat însă Cristian Boureanu. Din păcate însă, fostul politician a avut parte de două căsătorii eşuate. După o primă căsătorie în care soţia sa l-a înşelat cu naşul de cununie al cuplului, Boureanu s-a căsătorit cu modelul Valentina Pelinel. Căsnicia lor nu a fost însă una de durată deoarece Valentina Pelinel l-a părăsit pentru fostul acţionar de la Dinamo Cristi Borcea. De ceva vreme, Cristian Boureanu are o relaţie cu Laura Dinca, o tânără în vârstă de doar 19 ani. 

Pe plan profesional, Cristian Boureanu a fost membru PNL din 1995 şi până în 2006, când a fost exclus din partid. În 2007, el s-a alăturat Partidului Democrat Liberal, al cărui vicepreşedinte a fost. A fost membru al Parlamentului României până în 2016. 

CITEŞTE ŞI Ce cuceriri au făcut odraslele politicienilor de la noi. Iată pe cine au pus ochii copiii de bani gata

Schimbări în plan profesional, dar şi în viaţa privată a făcut şi ministrul Muncii. Lia Olguţa Vasilescu a fost membru în partidul răposatului Corneliu Vadim Tudor până în decembrie 2007, când a lăsat PRM şi s-a înscris în PSD. 

„Doamna Lia Olguţa Vasilescu este un câştig net pentru Partidul Social Democrat şi este o plăcere şi o onoare pentru mine să o prezint ca pe noul meu coleg”, declara în decembrie 2007 Mircea Geoană, pe atunci şef al PSD.

Şi în plan personal, Lia Olguţa Vasilescu a făcut schimbări. Conform EVZ, fosta primăriţă a Craiovei a divorțat, în secret, după mai bine de 14 ani de căsnicie, de Ovidiu Wlassopol. Cei doi au împreună un copil.

Anul acesta, în vară, presa de cancan din România scria că ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, își reface viața personală alături de un nou iubit şi publica imagini cu ea şi senatorul Claudiu Manda, la mall, la film şi în timp ce luau masa într-un restaurant.