POLITICIENII-DANSATORI: S-au dezlănţuit în ring şi au făcut senzaţie. Michael din PDL, în top FOTO&VIDEO

Politicienii au şi talent. Cel puţin încearcă. De-a lungul vremii, oameni politici au încercat să arate cât de buni dansatori sunt sau chiar să-şi etaleze calităţile vocale. Unii au reuşit, alţii ba. Nu puţini sunt însă cei care stârnesc hohote de râs când se unduiesc în ritmuri de dans. 

18 iul. 2015, 07:55

RomaniaTV.net face o trecere în revistă a politicienilor-dansatori, dar şi a celor care s-au avântat să cânte în direct, la TV, ori pe scenă.

ADRIAN NĂSTASE. Şi-a etalat talentul la dans încă de pe vremea când era lider al PSD, la petrecerile tinerilor social-democraţi. Năstase făcea senzaţie când era luat la dans de mai tinerele membre ale partidului.  Fostul premier nu a ezitat nici atunci când a fost invitat să cânte. La o petrecere de 8 martie, organizată de PSD de Ziua Femeii, Năstase, alături de Mircea Geoană, a cântat împreună cu Alin Oprea, de la formaţia Talisman, piesa „E ziua ta, iubito”. Aplauze, frenezie, sala a fost în picioare. Memorabile rămân şi imaginile în care Năstase dansează cu Cătălina Ştefănescu, fosta secretară a lui Liviu Dragnea, în prezent deputat.

MIRCEA GEOANĂ. Fostului lider PSD îi place să cânte. La diverse emisiuni sau petreceri, Geoană nu s-a dat în lături să fredoneze melodii şi chiar să danseze. Loredana l-a făcut să se mişte pe ritmuri dance în direct, încât la final, Geoană a exclamat: „Sunt fan pe vecie Loredana”. La petrecerile de la partid sau private, Geoană a fost surprins dansând chiar şi hore.

VICTOR PONTA. Puţine sunt imaginile cu actualul premier dansând. Prestaţia acestuia însă din 2007 de la „Dansez pentru tine”, emisiune la care a dansat pe ritmuri latino alături de Daciana Sârbu, au făcut senzaţie.

TRAIAN BĂSESCU. Este cunoscut pentru petrecerile de pe litoral, de la Cireşica, sau pentru cele de Revelion, de la Predeal. Fostul preşedinte a fost surprins de multe ori, în cei 10 ani de mandat, dansând alături de soţie şi nu numai. „Eu consider că se descurcă. Nu spun că ar fi un foarte mare dansator”, povestea una dintre cântăreţele de la Cireşica. Într-una dintre campaniile electorale, Traian Băsescu a fost filmat şi când dansa pe muzică ţigănească.

 

ELENA UDREA. Nu numai că a gătit sau a tricotat la TV, Elena Udrea a avut şi numeroase apariţii publice în care a dansat, dar a şi cântat. În timpul campaniei prezidenţiale din 2014, Udrea a cântat în direct, la o emisiune, experienţă repetată ulterior, la o berărie, unde a fost prezent şi Traian Băsescu.

Recent, Elena Udrea, eliberată din arestul preventiv, a fost surprinsă distrându-se în cluburi pe litoral, împreună cu iubitul acesteia.

EDMOND TĂLMĂCEAN. Cine îl poate uita pe Michael din PDL: Edmond Tălmăcean. În 2011, Tălmăcean, atunci membru PDL, a lăsat pe toată lumea cu gura căscată când, în direct, la TV, a încercat să convingă că el este foarte bun la dans. Tălmăcean a dansat pe melodia „I’m bad”, interpretată de Michael Jackson. Tălmăcean nu s-a dezis de atunci şi a dansat şi cântat şi cu alte ocazii, fără să se abată de la stilul care l-a consacrat.

LUDOVIC ORBAN. A fost întotdeauna în centrul atenţiei când a venit vorba de cântec şi dans. Are faimă de petrecăreţ, iar la petrecerile tinerilor liberali nu s-a sfiit să le dea celor mai tineri din partid o lecţie de măiestrie în ale dansului. Orban a fost filmat şi când dansa pe muzică ţigănească, cu fetele dintr-o comună din Cluj.

RADU MAZĂRE. Nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mare amator de cluburi, de festivaluri şi carnavaluri, Radu Mazăre a reuşit de multe ori să impresioneze sau să şocheze.

EMIL BOC. Fostul premier a jucat fotbal, a dat la coasă, dar a şi cântat şi dansat hore. Un moment în care s-a dat în spectacol a fost cel în care a cântat, la o serbare populară în judeţul Argeş, alături de Maria Dragomiroiu, melodia sa preferată: Puşca şi cureaua lată.

MUGUR ISĂRESCU. Guvernatorul BNR a fost filmat când dansa şi el de mama focului. S-a întâmplat la o nuntă tătărească din Dobrogea, în plina campanie electorala prezidentială în 2000.