Politico.eu: Jean-Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Kovesi la şefia Parchetului European, nu s-a retras din cursă

Jean-Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Kovesi la şefia Parchetului European, nu s-a retras din cursă, scrie publicaţia Politico.eu, care a realizat un interviu cu procurorul francez.

15 iul. 2019, 18:46
Politico.eu: Jean-Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Kovesi la şefia Parchetului European, nu s-a retras din cursă

Laura Codruţa Kovesi a rămas singură în competiţia pentru şefia Parchetului European, a scris RFI.ro săptămâna trecută, după ce contracandidatul ei, francezul Jean-François Bohnert, ar fi primit șefia Parchetului Financiar Naţional în Franţa. Informaţia nu a fost confirmată sau infirmată oficial.

Politico.eu a realizat un material dedicat lui Jean-François Bohnert, în care a abordat inclusiv această chestiune. 

„Contactat telefonic în legătură cu aceasta (ştirea publicată de RFI.ro – n.r.), Bohnert a declarat că este în continuare candidat pentru şefie Parchetului European”, scrie Politico.eu.

„Un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice franceze pe lângă Uniunea Europeană a declarat duminică seară că poziţia Franţei până la acest moment nu s-a schimbat cu nimic (în privinţa candidaturii lui Bonhert – n.r)”, se mai arată în materialul Politico.eu.

În materialul Politico.eu, Bohnert mai vorbeşte despre experienţa lui, care este diferită de cea a Laurei Kovesi, specializată în lupta împotriva politicienilor corupţi. În opinia lui Jean-François Bohnert, viitorul Parchet European va avea mai mult de luptat cu fraude financiare şi returnări de TVA (specialitatea lui), decât cu politicieni corupţi.