Poliţist francez, arestat în Elveţia pentru patru jafuri la bănci

Un fost poliţist francez a fost condamnat marţi de Tribunalul din Bienne la trei ani de închisoare cu executare pentru că a jefuit într-un an patru bănci din Elveţia, potrivit AFP.

28 mai 2013, 15:46
Poliţist francez, arestat în Elveţia pentru patru jafuri la bănci

Bărbatul de 49 de ani acţiona cu faţa descoperită şi ameninţa cu un pistol de jucărie sau cu un cuţit când intra în bănci. El a jefuit în total circa 100.000 de euro, relatează Agerpres.

„Este vorba despre un infractor atipic, care nu are profilul unui hoţ fără scrupule”, a apreciat preşedintele tribunalului, Maurice Paronitti.

Ultimul jaf a avut loc în octombrie 2012, când acuzatul fusese eliberat provizoriu, în aşteptarea procesului după primele trei jafuri. Bărbatul a fugit mai întâi în Franţa, dar s-a întors după câteva zile în Elveţia şi s-a predat poliţiei.

Luni, la deschiderea procesului, acuzatul nu a explicat clar motivele pentru care a comis jafurile. Despărţit de soţie, el spune că a acţionat din disperare, furie sau frustrare.

Ministerul public ceruse patru ani de închisoare, în timp ce apărarea solicitase o pedeapsă de 36 de luni de închisoare, din care jumătate cu suspendare.