Poliţist împuşcat mortal de un imigrant ilegal

Un imigrant ilegal acuzat că l-a împuşcat mortal pe un agent de poliţie din California a fost arestat vineri, după o căutare de două zile la care preşedintele Donald Trump a făcut referire în tentativa sa de a obţine finanţare pentru un zid la frontiera cu Mexicul, au declarat oficiali locali.

29 dec. 2018, 06:34
Poliţist împuşcat mortal de un imigrant ilegal

Suspectul a fost arestat în Bakersfield, un oraş aflat la 320 km distanţă de Newman, unde poliţistul a fost împuşcat mortal miercuri dimineaţă, a anunţat şeriful comitatului Stanislaus, Adam Christianson.

Poliţistul din Newman a fost împuşcat mortal după ce l-a tras pe dreapta pe suspect, sub suspiciunea că conducea sub influenţa unor substanţe nepermise, au precizat autorităţile.

Suspectul era un imigrant ilegal din Mexic care pretindea că era implicat într-o bandă numită Surenos, a spus Christianson, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Val de atacuri asupra poliţiştilor. Mai mulţi agenţi au ajuns la spital după ce au fost snopiţi în bătaie

Trump a postat pe Twitter joi despre incidentul armat, la câteva zile după închiderea parţială a activităţii administraţiilor federale, care a fost declanşată de cererea sa de 5 miliarde de dolari, căreia i s-au opus mare parte dintre democraţi dar şi o parte din congresmenii din propriul partid, pentru zidul pe care vrea să-l construiască la graniţa cu Mexicul.

Agentul de poliţie, care avea 33 de ani şi îl chema Ronil Singh, era un imigrant din Fiji care venise în SUA pentru a deveni ofiţer de poliţie, au precizat autorităţile.