Poliţist omorât de un deţinut, într-o secţie de poliţie din Londra. Omul legii a fost împuşcat

Un poliţist britanic a fost ucis prin împuşcare, în noaptea de joi spre vineri, într-un centru de detenţie din sudul Londrei, a anunat vineri poliţia, relatează Reuters.

25 sept. 2020, 09:35
Poliţist omorât de un deţinut, într-o secţie de poliţie din Londra. Omul legii a fost împuşcat

Suspectul, un bărbat în vârstă de 23 de ani, a încercat apoi să se sinucidă, iar acum se află spitalizat în stare critică. Incidentul a avut loc în jurul orei locale 2.15 (4.15, ora României), în timp ce un bărbat era plasat în arest prevenitv la Poliţia din cartierul Croydon.

Rănit, poliţistul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a primit îngrijiri la faţa locului şia fost trasnferat la spital, unde s-a pronunţat decesul.”Este un eveniment cu adevărat tragic, care l-a costat viaţa peunul dintre colegii noştri, în cele mai tragice circumstanţe posibil„, a reacţionat şefa Poliţiei din Londra, Cressida Dick. O anchetă a fost deschisă, iar poliţiştii nu au stabilit încă desfăşurarea faptelor, a precizat ea.

Citeşte şi Poliţist târât cu maşina de un şofer beat şi fără permis

Sunt bulversată şi întristată să aflu că un agent al Poliţiei Metropolitane a fost ucis în exerciţiul funcţiei„, a reacţionat ministrul britanic de Interne Priti Patel. „Este o zi tristă pentru ţara noastră şi o amintire teribilă a pericolului căruia se expun zilnic poliţiştii noştri pentru a ne asigura securitatea„, a adăugat ea.