Poliţist prins de colegi beat la volanul maşinii de serviciu, la 6 dimineaţa

Şeful instituţiei spune că angajatul fusese avertizat şi în cazuri anterioare, pentru violenţă stradală în afara serviciului. Acesta va fi, cel mai probabil, dat afară din cadrul Poliţiei Locale.

10 sept. 2019, 18:56
Poliţist prins de colegi beat la volanul maşinii de serviciu, la 6 dimineaţa

Poliţia Locală Iaşi se confruntă cu un nou caz ce afectează imaginea instituţiei. Un poliţist, angajat al instituţiei, care a ieşit la stradă la volanul unei maşini deşi era beat criţă este acum cercetat penal şi disciplinar şi, cel mai probabil, va fi dat afară din instituţie. Tot disciplinar este cercetat şi un coleg al bărbatului care s-a urcat în maşina acestuia şi au plecat în patrulă. Totul s-a întâmplat duminică dimineaţa, în jurul orei 7.

Poliţistul Alexandru Zîmbreanu trebuia să intre în tura de dimineaţă, iar înainte de acest lucru, el trebuia să participe la o instruire. Ştiindu-se sub influenţa alcoolului, bărbatul a mers la serviciul de pază al instituţiei, de unde a luat cheia maşinii de serviciu, un Logan, apoi a plecat în patrulare împreună cu un coleg. Şeful care desfăşura instruirea a remarcat absenţa lui Zîmbreanu şi s-a informat despre situaţie, aflând că acesta plecase direct la stradă. Deoarece autoturismele instituţiei sunt monitorizate, Zîmbreanu a fost reperat rapid în trafic, iar un alt echipaj a mers după el. Poliţiştii au observat că Zîmbreanu este băut, şi şi-au anunţat şefii, iar aceştia le-au recomandat să cheme un echipaj de poliţie de la Biroul Rutier Iaşi. Aceştia din urmă l-au testat pe poliţistul local, iar aparatul a arătat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui Zîmbreanu a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. „În data de 8 septembrie, poliţistul local Z.A., planificat în serviciul schimbul unu, interval orar 06 – 14, a plecat în teren fără a mai participa la şedinţa de instruire condusă de către şeful de serviciu desemnat la comandă. Existând suspiciunea că poliţistul local ar fi sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea Poliţiei Locale Iaşi a solicitat un echipaj din cadrul Biroului Rutier Iaşi pentru testarea cu alcooltestul. În urma controlului a rezultat o concetraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Menţionăm că poliţistul local a fost cercetat de două ori în cadrul comisiei de disciplină din cadrul instituţiei, iar în ultima cauză, membrii comisiei au propus destituirea din funcţia publică“, se arată în comunicatul Poliţiei Locale Iaşi.