Poliţist reţinut pentru implicare în furtul a 300.000 euro din seiful unei femei. Agentul statea „de şase” în timp ce victima era legată

Un agent din cadrul Poliţiei oraşului Pâncota din judeţul Arad a fost reţinute pentru 24 de ore pentru implicare în furtul a 300.000 de euro din seiful unei femei din Arad. Oamenii legi suspectează că în timp ce complicii săi au pătruns în imobil, au legat victima şi au furat banii dintr-un seif, poliţistul "stătea de şase" pentru a asigura ieşirea în siguranţă a hoţi din casă. 

05 mart. 2021, 16:14
Poliţist reţinut pentru implicare în furtul a 300.000 euro din seiful unei femei. Agentul statea „de şase” în timp ce victima era legată

Un poliţist şi alţi trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în legătură cu furtul a 300.000 de euro dintr-un seif aflat în casa unei femei din Pâncota, judeţul Arad.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au efectuat, la data de 4 martie a.c., 5 percheziţii domiciliare. Patru persoane au fost reţinute. Poliţiştii de investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor criminalişti, au pus în aplicare cinci mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani, din municipiul Arad şi comuna Şiria”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Arad.

Citeşte şi: Trei dintre poliţiştii acuzaţi de tortură, arestaţi după zece ore de audieri

Doi dintre bărbaţi au intrat în locuinţa femeii din Pâncota, au legat-o şi au sustras dintr-un seif 300.000 de euro. În acest timp, poliţistul stătea „de şase” pentru a asigurat ieşirea în siguranţă a hoţilor din casă.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că doi dintre cei în cauză ar fi pătruns, în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2020, într-o locuinţă din localitatea Pâncota, de unde, în urma imobilizării victimei, ar fi sustras, dintr-un seif, 300.000 de euro, iar ceilalţi doi, unul fiind agent de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Pâncota, ar fi asigurat ieşirea din imobil”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Mărturia cutremurătoare a victimei poliţiştilor din Bucureşti: M-au băgat în dubă şi mi-au dat cu spray paralizant. M-au dus pe câmp, descălţat şi m-au lovit cu bastonul!

 

Ţigări de contrabandă găsite la percheziţionarea locuinţelor hoţilor

În urma percheziţiilor, au fost ridicate bunuri cu valoare probatorie, iar, la domiciliul unuia dintre bărbaţi, au fost găsite 22.380 de ţigarete, marcate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, acestea fiind ridicate.

Împotriva celor patru, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, fiind plasaţi în arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă.


loading...