POLIŢIŞTI aflaţi în timpul liber, PRINŞI la FURAT înainte de Crăciun, îşi vor petrece sărbătoriile după gratii

Trei agenţi de poliţie din Sectorul 5 al Capitalei s-au folosit de legitimaţia de serviciu pentru a obţine bani de la comercianţi. Poliţiştii îi ameninţau pe comercianţi că le închid afacerea, dacă nu le dau toate încasările din ziua respectivă.

04 dec. 2014, 15:01
POLIŢIŞTI aflaţi în timpul liber, PRINŞI la FURAT înainte de Crăciun, îşi vor petrece sărbătoriile după gratii

Poliţişti de meserie, hoţi în timpul liber. Trei agenţi din Sectorul 5 au găsit o metodă inedită de a face rost de banii, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Şeful Poliţiei Pantelimon, cercetat pentru luare şi dare de mită şi furt calificat

Astfel, ei au intrat într-un centru comercial şi folosindu-se de legitimaţia de serviciu i-au obligat pe mai mulţi comercianţi să le dea bani încasaţi în ziua respectivă pentru a nu le închide afacerea. Într-un final, oamenii legii au fost prinşi şi reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tâlhărie.

Procurorii Parchetului Capitalei au dispus începerea urmăririi penale pe numele a trei agenţi din cadrul Poliţiei Sectorului 5, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi complicitate la tâlhărie, după ce aceştia au primit bani sub ameninţare de la mai mulţi comercianţi. Potrivit unui comunicat este vorba de Ionuţ Cristian Baciu, Alexandru Dobre şi Ovidiu Niculescu.

Citeşte şi Trei poliţişti de la Permise Auto, reţinuţi pentru luare de mită

Anchetatorii susţin că, la data de 23 decembrie 2013, cei trei poliţişti s-au deplasat la un complex comercial din sectorul 2 al Capitalei şi au cerut unui comerciant să-şi închidă standul şi să pună „la vedere” orice mijloace de comunicare (telefoane mobile, laptop).

În acest context, Alexandru Dobre l-a ameninţat pe comerciant că îl va reţine pentru 30 de zile şi îi va întocmi dosar penal, deoarece este la a doua ‘abatere’ pentru evaziune fiscală, precum şi că îi va confisca suma de 3.800 lei reprezentând încasările obţinute în acea zi, el primind de la comerciant suma de 2.500 dolari americani. La data de 27 decembrie 2013, cei trei poliţişti au ameninţat un alt comerciant că îi vor închide punctul de lucru, primind în urma ameninţărilor suma de 7.000 lei.

Procurorii l-au reţinut joi pe Ionuţ Baciu pentru 24 de ore, în timp ce ceilalţi doi poliţişti se află în detenţie, fiind anterior trimişi în judecată în stare de arest preventiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea, în aceeaşi perioadă, a unor fapte similare, pentru care au fost condamnaţi în primă instanţă de către Tribunalul Bucureşti.