Doi poliţişti au condus 20 de ani maşinile de serviciu fără să aibă permis

Doi poliţişti din judeţul Buzău sunt cercetaţi de procurori, după ce, deşi nu au permis, ar fi condus atât maşinile de serviciu, cât şi autoturimele personale, infracţiunile fiind descoperite în urma unor controale care au vizat angajaţii Poliţiei Judeţene.

29 apr. 2013, 15:21
Doi poliţişti au condus 20 de ani maşinile de serviciu fără să aibă permis

Potrivit unui comunicat remis, luni, de Parchetul Tribunalului Buzău, procurorii au început urmărirea penală în cazul a doi agenţi de la posturile de poliţie din localităţile Merei şi Lopătari, după ce ar fi condus autovehicule fără să aibă permis auto, potrivit Mediafax.

„Dosarele au fost înregistrate urmare a sesizării din oficiu a Poliţiei Judeţene Buzău, iar în prezent se află în faza actelor premergătoare. Cu ocazia cercetărilor urmează să se stabilească perioada în care s-a desfăşurat activitatea infracţională, respectiv intervalul de timp în care au condus autovehiculele Poliţiei, fără să aibă permis de conducere”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei doi poliţişti au fost descoperiţi în urma unor controale făcute de Poliţia Judeţeană Buzău pe linie de personal.

Conform aceloraşi surse, poliţistul din Lopătari este angajat al Poliţiei, la Ordine Publică, în timp ce agentul din Merei este în prezent în concediu medical.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar şef Florina Crucianu, măsurile în cazul celor doipoliţişti pot ajunge până la excluderea acestora din Poliţie.

„În urma unor verificări dispuse de conducerea IPJ Buzău a rezultat că doi poliţişti au condus autovehicule pe drumurile publice fără să aibă permise de conducere. A fost sesizat imediat Parchetul Tribunalului Buzău şi s-a dispus cercetarea disciplinară a celor doi lucrători. În cadrul anchetei interne vor fi aduse în vedere toate aspectele celor două cazuri, urmând a se lua măsurile ce se impun şi faţă de cei care nu au făcut verificările ce se impuneau astfel încât să nu se ajungă la o asemenea situaţie. Este vorba despre şefii lor pe linie ierarhică”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX comisar şef Florina Crucianu.

Cei doi poliţişti lucrează în Poliţie de mai mulţi ani. Agentul din localitatea Merei a terminat Şcoala de Agenţi de Poliţie în anul 1987, iar poliţistul din Lopătari a fost încadrat direct în cadrul Poliţiei Judeţene Buzău în anul 1992.