Poliţişti din Teleorman şi Sibiu acţionează până pe 18 februarie în staţiunea bulgară Bansko

Prima serie de polițiști români care desfășoară, în acest an, activități de ordine și siguranță publică, împreună cu polițiști bulgari, în stațiunea montană Bansko, și-a început misiunea, informează un comunicat al IGPR.

22 ian. 2017, 11:10
Poliţişti din Teleorman şi Sibiu acţionează până pe 18 februarie în staţiunea bulgară Bansko

”În perioada 18 decembrie 2016 — 13 martie 2017, polițiști români, cunoscători ai limbii bulgare, desfășoară activități de siguranță publică în cadrul unor patrule comune cu polițiștii bulgari, în stațiunea turistică Bansko, din Bulgaria. La data de 18 ianuarie, s-a realizat primul schimb de serii în cadrul acestei misiuni, urmând ca, până la data de 18 februarie, să acționeze doi polițiști din cadrul IPJ Teleorman și IPJ Sibiu”, se arată în comunicatul IGPR.

Polițiștii români acționează, pe perioada iernii, în localitatea Bansko, acordând sprijin colegilor bulgari, atât pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, cât și pentru a intermedia relaționarea turiștilor români cu autoritățile bulgare, precizează sursa citată.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii români din prima serie au consiliat 601 turiști români și au participat, alături de cei bulgari și de cei greci, la 38 de intervenții la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal sau ca urmare a efectuării unor operațiuni de schimb valutar, unde existau diferențe între cursul afișat și cel practicat.

De asemenea, polițiștii aflați în misiune au intermediat relaționarea între autoritățile bulgare și 36 de turiști români, care au fost victime ale unor evenimente (furturi de autoturisme, înșelăciuni, tamponări auto, furturi minore, distrugeri etc.), fără a fi produse consecințe deosebite.

”Este al șaptelea sezon de iarnă în care se organizează asemenea misiuni, activitățile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiștilor din România, care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct polițiștilor români, pentru soluționarea unor probleme, deși se aflau pe teritoriul altui stat”, menționează sursa citată.