Poliţişti israelieni răniţi în confruntări cu colonişti în Cisiordania ocupată

Cinci poliţişti şi un civil au fost răniţi în confruntări care au avut loc joi între forţele de ordine şi colonişti pe locul unei foste colonii evacuate în Cisiordania ocupată, a anunţat poliţia israeliană.

03 ian. 2019, 07:38
Poliţişti israelieni răniţi în confruntări cu colonişti în Cisiordania ocupată

„Forţele de ordine au început joi dimineaţă evacuarea ocupanţilor a două clădiri instalate ilegale la Amona”, a precizat poliţia într-un comunicat.

Guvernul israelian a autorizat în martie 2017 construcţia unei noi colonii în Cisiordania pentru a-i reloca pe locuitorii evrei din Amona, o colonie construită fără autorizaţia autorităţilor şi evacuată în februarie 2017, informează Agerpres.

În ciuda acordului între conducerea coloniştilor şi autorităţile israeliene pentru construcţia unei noi colonii în locul celei de la Amona, există militanţi care încearcă să se reinstaleze în acelaşi loc.

Cinci poliţişti şi un civil au fost răniţi de pietrele care au fost aruncate, iar două persoane au fost arestate, conform comunicatului.

„Zeci de tineri au folosit violenţa împotriva forţelor de poliţie, care au utilizat mijloace de dispersare a manifestanţilor”, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Armata urmează să retragă cele două construcţii prefabricate instalate la faţa locului când poliţia îi va evacua pe civilii care manifestează pentru a se evita această distrugere, conform poliţiei.


loading...