Poliţişti ucişi într-un atentat cu bombă

Trei poliţişti au fost ucişi într-un atentat cu bombă vineri noapte împotriva unei secţii de poliţie în Columbia, în timp ce mii de persoane s-au adunat pentru noi proteste şi jafuri sporadice au avut loc în capitala Bogota, informează sâmbătă Reuters.

23 nov. 2019, 07:21
Poliţişti ucişi într-un atentat cu bombă

Potrivit unei surse din poliţie, 10 poliţişti au fost de asemenea răniţi în explozia produsă în oraşul Santander de Quilichao din provincia Cauca (sud-vest), cunoscută ca un punct fierbinte pentru traficul de droguri şi violenţă.

Această sursă nu a atribuit atentatul cu bombă artizanală unei anumite grupări armate. Poliţia este de aşteptat să ţină o conferinţă de presă sâmbătă dimineaţă, potrivit stiripesurse.ro.

Trei persoane au fost ucise joi, în timp ce 250.000 de oameni au protestat în cadrul unei greve naţionale pentru a-şi exprima nemulţumirea în creştere faţă de guvernul preşedintelui Ivan Duque.

Reticent cu o zi înainte, preşedintele de dreapta al Columbiei, impopular după doar cincisprezece luni la putere, s-a hotărât să facă un prim pas vineri în direcţia unui „dialog naţional” cu organizaţiile sociale care au generat cea mai mare mobilizare din ultimii ani, aminteşte France Presse, informează stirpesurse.ro.

Furia protestatarilor a fost provocată de zvonuri privind reforme economice pe care preşedintele le-a negat şi de ceea ce ei numesc lipsa unei acţiuni guvernamentale de stopare a corupţiei şi asasinării activiştilor pentru drepturile omului.

Mii de persoane s-au adunat vineri după-amiază în Plaza Bolivar din Bogota pentru un „cacerolazo” – o expresie tradiţională latino-americană de protest în zgomot de oale şi tigăi.