Poliţiştii acuzaţi de torturarea a doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască de protecţie, prinşi cu ajutorul Google Maps

Poliţiştii de la Secţia 16 din Capitală, acuzaţi de torturarea a doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască de protecţie, au fost prinşi cu ajutorul Google Maps.

10 aug. 2021, 16:04
Poliţiştii acuzaţi de torturarea a doi tineri care le reproşaseră că nu poartă mască de protecţie, prinşi cu ajutorul Google Maps

Cei 9 poliţişti

de la secţia 16 din Capitală, care au fost acuzaţi de torturarea a doi tineri care le reproșaseră că nu poartă mască, au fost prinși prin intermediul Google Maps.

Poliţiştii de la Secţia 16 au fost identificați cu ajutorul aplicației Google Maps.

Semnalul telefoanelor mobile i-a localizat pe agresori pe câmpul unde s-a produs abuzul asupra celor doi tineri. Anchetatorii au folosit şi imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zonă.

Avocaţii au declarat că poliţiştii au fost interceptați prin telefoanele mobile, care erau ascultate, în timp ce discutau între ei pe marginea subiectului, după ce au primit citații.

Polițiști locali aflați în misiune, distracție în mașină pe ritmuri de manele

Misiune a polițiștilor locali

pe ritmuri de manele. S-a întâmplat la Bârlad. Doi agenți, îmbrăcați cu uniforme de forțe speciale, au și filmat cu telefonul mobil momentul care a atras o mulțime de critici.

Misiune a polițiștilor locali pe ritmuri de manele. S-a întâmplat la Bârlad. Doi agenți, îmbrăcați cu uniforme de forțe speciale, au și filmat cu telefonul mobil momentul care a atras o mulțime de critici.

Polițiștii au dat la maxim volumul, iar ceilaltiți participanți la trafic au putut auzi manelele pe care s-au distrat oamenii legii aflați în misiune. Imaginile au ajuns virale pe rețelele sociale, iar șeful Poliției Locale Bârlad a cerut o anchetă disciplinară.

Pe versurile, “Că și-a luat costum de baie colorat,/ Unicat și mulat,/ Îi stă bine parcă e turnat” cei doi polițisti locali au început să se miște lasciv și se observă clar că nu purtau nici centuri de siguranță.

La un moment dat, șoferul părea că e mai atent la unghiul de filmare al telefonului decât la condus.

Vasile Chelaru, șeful Poliției Locale, a declarat că știa de filmare de două zile și că deja a demarat o anchetă disciplinară internă, potrivit Vremea Nouă. Conform declarațiilor celor doi, se pare că veneau spre serviciu, erau în mașina personală a unuia dintre ei, însă afirmațiile nu au fost confirmate până acum.

“Vom verifica dacă într-adevăr filmarea nu era în timpul orelor de program și cum a ajuns acel material video pe rețelele de socializare. Cei doi angajați până acum au avut o conduită ireproșabilă, chiar sunt doi polițiști locali de nădejde, cu inițiativă. Nu știu ce sancțiuni vor primi, noi avem stabilite prin regulament o serie de măsuri de la avertisment, mustrare scrisă sau reducerea salariului pe o perioadă de timp definită”, a spus comandatul Poliției Locale.