Poliţiştii au confiscat 500 de tone alimente care nu aveau documente legale

Publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013 12:24 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013 12:24 // Sursa: romaniatv.net

Pe data de 18 noiembrie, din dispoziţia, şefului Poliţiei Române, chestorul-şef Petre Tobă, a fost declanşată o acţiune naţională pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale. În primele zile de acţiune, poliţiştii de investigare a fraudelor au depistat peste 460 de tone de legume şi fructe, precum şi 56 de tone de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate, în valoare totală de aproape 2.900.000 de lei, fără documente legale.

Foto: romaniatv.net

Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigarea Fraudelor, şi cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică, Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, aproape 2.000 de poliţişti acţionează, la nivel naţional, efectuând verificări ale operaţiunilor de achiziţie intracomunitară/import a acestui gen de produse, potrivit unui comunicat al Poliţie Române.

Poliţiştii efectuează controale în principalele centre comerciale en-gross din ţară, şi în special a celor de pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în Portul Constanţa, în zona punctelor de trecere a frontierei şi pe principalele căi de acces în zona Bucureşti-Ilfov, fiind monitorizate transporturile din aceste categorii de produse prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, compuse din poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră.

Până în prezent au fost verificate 1.146 de societăţi comerciale, fiind constatate în faza preliminară a cercetărilor 96 de infracţiuni, dintre care 67 de evaziune fiscală.

Echipele de control au identificat, în vederea confiscării, 460.885 kg. de legume şi fructe, în valoare de 1.725.974 de lei şi 56.000 kg. de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate, în valoare de 1.120.000 lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiunilor comerciale desfăşurate. De asemenea, au fost aplicate 867 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 873.085 lei, şi a fost confiscată suma de 212.000 lei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alimente confiscate carne confiscate evaziune fiscală legume confiscate
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H