Poliţiştii au destructurat un grup specializat în trafic de migranţi, condus de un iranian rezident în România

Un cetăţean iranian, liderul unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de migranţi, a fost arestat preventiv, iar grupul său alcătuit din patru membri, destructurat de către poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurorii DIICOT Oradea.

07 aug. 2014, 16:51
Poliţiştii au destructurat un grup specializat în trafic de migranţi, condus de un iranian rezident în România

Potrivit unui comunicat al IPJ Bihor, cei patru membri ai grupului infracţional organizat, cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, toţi din judeţul Bihor, au fost depistaţi luni, 4 august, în flagrant, în timp ce încercau trecerea frauduloasă peste frontiera de stat a României cu Ungaria a doi migranţi, ascunşi în portbagajul unui autoturism, informează Agerpres.

În fapt, din investigaţiile poliţiştilor specializaţi şi ale procurorilor a reieşit că, în perioada aprilie – august 2014, membrii grupării ar fi organizat tranzitul ilegal, prin România, al mai multor migranţi sirieni, din zonele de conflict.

Migranţii ar fi fost introduşi ilegal în România prin Ucraina, iar ulterior adăpostiţi, îndrumaţi, călăuziţi şi transportaţi clandestin în ţări din Spaţiul Schengen. Sumele obţinute de membrii grupării pentru fiecare migrant traficat erau cuprinse între 700 de euro şi 2.000 de euro.

La data de 5 august, a fost dispusă măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile a cetăţeanului iranian, în vârstă de 47 de ani, rezident în România, liderul grupării şi măsura controlului judiciar faţă de ceilalţi patru membri ai grupării, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al SRI.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei cinci riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 3 şi 10 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

CITEŞTE ŞI: Trei ADOLESCENŢI AFGANI, ascunşi sub bancheta unui tren cu destinaţia Viena, descoperiţi de poliţişti