PROTEST al poliţiştilor în faţa Ministerului Finanţelor Publice

Poliţiştii au protestat miercuri în faţa Ministerului Finanţelor Publice. Peste 500 de poliţişti au manifestat pentru că doresc să-şi recupereze drepturile salariale pierdute în anul 2009. Poliţiştii s-au legat cu lanţuri, ori au venit pregătiţi cu pancarte, şi au scandat sperând să obţină ceea ce îşi doresc.

03 dec. 2014, 08:16
PROTEST al poliţiştilor în faţa Ministerului Finanţelor Publice

Poliţiştii au solicitat revenirea la sistemul salarial şi de prime de care au beneficiat până în anul 2009. Unii dintre ei au venit la protestul din faţa Ministerului de Finanţe cu lanţuri la picioare.

„Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi recupera drepturile salariale pierdute în ultimii ani. Este vorba despre cel de-al 13-lea salariu şi de primele de vacanţă. Pe parcursul mitingului am depus un memoriu cu revendicările noastre la registratura Ministerului Finanţelor. De asemenea, ne-am întâlnit şi cu domnul vicepremier Gabriel Oprea, care a spus că este alături de poliţişti şi ne-a invitat la o întâlnire care va avea loc în cursul zilei de mâine (joi – n. r.). Noi dorim un dialog social real, deoarece până acum a fost doar mimat de către angajato”, a declarat preşedintele FSDPR, Iulian Surugiu.

Potrivit acestuia, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), va acţiona în perioada următoare un grup de lucru, format din specialişti ai ministerului şi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale, care se va ocupa de corectarea Ordinului MAI nr. 101/2014 şi de elaborarea unui proiect de ordonanţă pentru drepturile salariale ale poliţiştilor pe anul 2015, inclusiv completarea Acordului colectiv privind raporturile de serviciu.