Captură record de ţigări de contrabandă la Arad

Peste 13.000 de pachete cu ţigări netimbrate au fost găsite în maşina unui bărbat din Arad. Acesta a fost oprit în trafic de către poliţiştii bihoreni, în maşina lui fiind descoperite cele peste 269.000 de țigarete. Bărbatul a fost reținut.

07 ian. 2016, 08:57
Captură record de ţigări de contrabandă la Arad

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat în trafic, pe raza localității bihorene Gepiu, un bărbat de 31 de ani, din localitatea Zerind, județul Arad, în timp ce transporta cu o autoutilitară 269.600 țigarete (13.480 pachete) nemarcate corespunzător sau pe care erau aplicate timbre fiscale emise de autoritățile altui stat, scrie voceatransilvaniei.ro. Prejudiciul total cauzat astfel bugetului de stat este de aproximativ 134.000 lei.

Citeşte şi Urmărire spectaculoasă în Focşani, după un traficant de ţigări

În cauză a fost întocmit dosar penal, arădeanul fiind bănuit de comiterea infracţiunii de „deținere de către o persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VIII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita 10.000 țigarete”. Polițiștii

Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice l-au reținut pe arădean pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar ieri acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Țigaretele nemarcate corespunzător au fost indisponibilizate în vederea cercetărilor. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.